Poslední zahraniční posila: Anael Lardy

7.6.2012
Šestou zahraniční posilou ZVVZ USK Praha pro nadcházející sezonu 2012/13 je francouzská reprezentační rozehrávačka Anael Lardy (170 cm). Vedení klubu se s účastnicí mistrovství světa 2010 dohodlo na podpisu jednoročního kontraktu.

Clermont, Bourges a Challes. Těmito kluby Anael prošla, než zakotvila v Praze. V minulé sezoně odehrála ve francouzské nejvyšší soutěži v dresu Challes 27 zápasů s průměry 28,2 minuty, 7,9 bodu + 3,2 doskoku + 2,5 asistence. V roce 2010 na světovém šampionátu trávila na palubovce 12,6 minuty, střílela 3,8 bodu a přidávala 1,4 asistence.

Challes-les-eaux basket skončil ve francouzské lize na třetím místě s vysoce aktivním poměrem výher a porážek 19/7, v semifinále play-off nestačil na (po základní části druhý) Lattes Montpellier a sérii prohrál 1:2. „Anael Lardy je naší poslední zahraniční posilou,“ konstatoval manažer Marek Kučera.

Již dříve klub oznámil příchody pětice Kia Vaughn, Jelena Škerovič, Rebekkah Brunson, Anna De Forge a Jelena Dubljevič. Kromě nich jsou v aktuálním hráčském kádru české basketbalistky Ilona Burgrová, Eva Vítečková, Kateřina Elhotová, Michaela Zrůstová a Adéla Nečásková.

Co soudí o Anael Lardy hlavní kouč Ivan Beneš? „Patří mezi nastupující generaci francouzského národního týmu. Je mladá, talentovaná, skutečně se s ní počítá – alespoň podle toho, jak o ní mluvili Francouzi – do pozice, ve které by měla nahradit zkušené hráčky v čele s Celine Dumerc,“ tvrdí trenér ZVVZ USK.

„Je to nesmírně ambiciózní a poctivá hráčka, hodně na sobě pracuje. Sledovali jsme ji, viděli jsme několik zápasů jejího týmu proti těžkým soupeřům a její projev se nám moc líbil.“ Co patří mezi největší přednosti této dirigentky? „Má velmi dobrou organizaci hry, působí atletickým dojmem. Zkrátka moc se nám líbila, a proto jsme ji zařadili do družstva.“

Anael Lardy povede náš tým z pozice jedničky společně s Jelenou Škerovič. Jak je Ivan Beneš spokojen s tímto rozehrávačským tandemem? „Určitě jsem spokojen! Každá z nich je úplně jiná, nejsou to dvě stejné hráčky, takže můžeme trošku měnit styl hry. Myslím si, že jsme vybrali dobře.“

Anael Lardy...

Narozena: 1987
Národnost: Francie
Výška: 170 cm
Pozice: rozehrávačka

Anael a její statistiky ve francouzské lize (ročník 2011/12):

Počet odehraných zápasů: 27
Průměr odehraných minut: 28,2
Průměr nastřílených bodů: 7,9
Průměr doskočených míčů: 3,2
Průměr asistencí: 2,5
Úspěšnost střelby za 2 body: 34,3% (62/181)
Úspěšnost střelby za 3 body: 25,0% (8/32)
Úspěšnost střelby trestných hodů: 84,2% (64/76)

Foto - zdroj: fibaeurope.com

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

Jelena Dubljevič. Pátá do party

Jméno číslo 4: Anna De Forge

Hlavním trenérem ZVVZ USK bude Ivan Beneš

Dres ZVVZ USK oblékne Rebekkah Brunson

Druhou posilou je Jelena Škerovič

První nové jméno: Kia Vaughn