Hlavním trenérem ZVVZ USK bude Ivan Beneš

15.5.2012
V příští sezoně 2012/13 povede basketbalistky ZVVZ USK Praha z pozice hlavního trenéra Ivan Beneš. Dosavadní asistent (a v minulosti i hlavní kouč) střídá na tomto místě Lubora Blažka, který bude v klubu působit i nadále.

Proč dochází na pozici head-coache ke změně? „Je to vyústění vzájemné domluvy mezi vedením klubu a Luborem Blažkem,“ informuje manažer Marek Kučera a dodává: „Práce hlavního trenéra je velice náročná, i po psychické stránce, a Lubor nyní bude mít možnost si více odpočinout. V našem klubu nicméně stále zůstává.“

Dosavadní trenérský triumvirát, který v uplynulé sezoně tvořili hlavní trenér Lubor Blažek a jeho asistenti Ivan Beneš a Stanislav Kára, se tedy v příští sezoně ztenčí na duo Ivan Beneš (hlavní trenér)-Stanislav Kára (asistent trenéra).

Vyjádření Lubora Blažka:

„Ve funkci hlavního trenéra jsem působil na této úrovni 30 sezon a po třiceti letech se člověk zkrátka potřebuje zastavit, otočit se za sebe a přemýšlet o práci i z jiné pozice. Sám za sebe mohu říci, že jsem velice rád, že tuto možnost mám.

Zároveň si myslím, že to bude lepší s ohledem na českou reprezentaci (jejíž je Lubor Blažek hlavním trenérem – pozn. aut.), protože skloubit práci v klubu a u reprezentace je nesmírně náročné, člověk jde z jednoho do druhého. Tato změna mi umožní se více soustředit jen na práci trenéra u národního týmu.

Co se týče mého dalšího působení v klubu ZVVZ USK Praha, v příští sezoně bych se chtěl věnovat práci s mládeží a práci s trenéry mládeže. A třeba se k trenérské práci v budoucnu ještě jednou vrátím.“

Vyjádření Ivana Beneše:

„To, že se posouvám na pozici hlavního trenéra, vnímám jako velikou výzvu. Jednoznačně můžu říci, že se na tuhle práci těším. V tomto složení, s Luborem, jsme pracovali hodně dlouho, a teď, když vycítil, že si potřebuje odpočinout, se klub rozhodl pro mě, za což jsem rád.

Před iks lety už jsem v pozici hlavního trenéra na USK působil, takže to pro mě nebude nic neprobádaného: prostředí, hráčky… všechno znám. Proto si myslím, že to pro mě nebude žádná dramatická změna a ještě jednou říkám, že se opravdu těším.“