Do Prahy přichází pivotka Ilona Burgrová!

27.5.2011
Další českou reprezentantku přivádí do svých řad ZVVZ USK Praha. Vedení klubu se dohodlo na spolupráci se sedmadvacetiletou podkošovou hráčkou Ilonou Burgrovou! Královéhradecká rodačka, která v letech 2004 až 2008 studovala na univerzitě v Jižní Karolíně a zároveň hrála za tamní klub NCAA, přichází do hlavního města ČR z francouzského klubu Bourges Basket.

„O Ilče jsme přemýšleli delší dobu. Tuto hráčku velmi dobře známe a jsme moc rádi, že se nám ji konečně podařilo přivést do našeho klubu – že se naše cesty potkaly a ona bude od příští sezony oblékat dres ZVVZ USK Praha,“ uvedl manažer klubu Marek Kučera.

Ilona Burgrová podepsala s naším klubem smlouvu na 2 roky, stejně jako Michaela Zrůstová.

Více čtěte zde: První posilou ZVVZ USK je Michaela Zrůstová

Držitelka stříbrné medaile ze světového šampionátu 2010 v České republice Ilona Burgrová má bohaté zkušenosti nejen z francouzské ligy, ale i z Euroligy. V minulém ročníku odehrála v této nejprestižnější evropské klubové soutěži 15 zápasů, v nichž měla průměry 2,7 bodu + 2,9 doskoku za 16 minut, o rok dříve to bylo 5,2 bodu a 2,7 doskoku.

V Bourges strávila dvě sezony, po nichž tedy odchází do Prahy. „Myslím si, že z České republiky už byla pryč poměrně dlouho a vnímal jsem to tak, že jí to táhlo zpátky. Zájem byl i od Ilči,“ řekl dále Marek Kučera. „Každopádně se domnívám, že ji naše nabídka oslovila, a protože zájem byl oboustranný, dohoda byla jednoduchá.“

Ilona je stabilním členem národního týmu České republiky, který se v současné době připravuje v Karlových Varech na nadcházející mistrovství Evropy. Více o nejbližším programu reprezentačního týmu čtěte zde: Program reprezentantek: trénink a mezinárodní turnaj.

Ilona Burgrová očima asistenta trenéra Ivana Beneše

„Je to hráč na pozici číslo 5, kterého potřebuje každý tým – silnou hráčku, která hraje ve vnitřním prostoru. Myslím si, že se budou vhodně doplňovat s Péťou Kulichovou. Ilča nás o svých kvalitách jednoznačně přesvědčila na mistrovství světa v roce 2010, navíc ji velmi dobře známe i po lidské stránce, takže jsme vůbec neváhali a oslovili jsme ji. Jsem rád, že se všechno podařilo a ona přichází do USK, od jejího příchodu si hodně slibujeme.“

Ilona Burgrová

Narozena: 15. 3. 1984
Výška: 195 cm
Pozice: pivot (5)
Předchozí klub: Basket Bourges