První posilou ZVVZ USK je Michaela Zrůstová

18.5.2011
Vedení klubu ZVVZ USK Praha odtajnilo jméno první nové hráčky, která od příští sezony posílí kádr našeho týmu. Je jí čtyřiadvacetiletá křídelnice MICHAELA ZRŮSTOVÁ (186 cm, pozice 3), která naposledy oblékala dres Valosunu Brno, s nímž obsadila v uplynulém ročníku Excelsior Ženské basketbalové ligy čtvrté místo.

„S Míšou Zrůstovou jsme podepsali smlouvu na 2 roky,“ uvedl manažer našeho klubu Marek Kučera a dále řekl: „Když jsme začali přemýšlet o sestavování týmu na nadcházející sezonu, více méně jsme měli prioritu, aby – samozřejmě pokud to půjde – jsme na tento post (3) sehnali českou hráčku.“

Je pochopitelné, že hlavním kritériem při hledání nové posily byla výkonnost. „Je to tak. Chtěli jsme upřednostnit českou hráčku před zahraniční basketbalistkou, ale je jasné, že musela mít takové kvality, aby mohla hrát Evropskou ligu,“ souhlasně přikývl Kučera.

Michaela Zrůstová zmíněné kvality má. I proto je to právě ona, kdo přichází na uvolněné místo po Tereze Peckové, která už žlutomodré barvy našeho klubu hájit nebude. „Tereza odchází, a tak jsme na tomto postu zkoušeli v závěru sezony Editu Šujanovou. Nakonec jsme se ale rozhodli oslovit Míšu. Ona už v loňském roce nakukovala do národního týmu a my jsme si řekli, že bychom jí u nás rádi dali šanci.“

Dobrý pocit měl Marek Kučera i z reakce samotné basketbalistky. Ta byla podle jeho slov zájmem ZVVZ USK potěšena. „Od začátku přistupovala k jednáním velice pozitivně. A protože obě strany měly zájem, byly schopny si vyjít vzájemně vstříc, byla naše domluva vcelku rychlá,“ doplnil manažer našeho klubu.

Michaela ukončila uplynulou sezonu v ŽBL s průměry 25,6 odehrané minuty, 12,5 bodu, 4,5 doskoku a 1,8 asistence. Ve čtvrtfinále play-off, v němž Valosun vyřadil Trutnov 3:2 na zápasy, je povýšila na 13,8 bodu, 4,4 doskoku a 2,5 asistence. V dvouzápasové semifinálové sérii nastřílela Friscu Brno 10 a 15 bodů a v neúspěšné pětizápasové bitvě o bronz se Strakonicemi se její čísla vyšplhala až na výborných 15,8 bodu (při úspěšnosti tříbodové střelby 53,3% - 8/15!) a 4,6 doskoku!

Michaela Zrůstová

Narozena: 4. 4. 1987
Výška: 186 cm
Pozice: křídlo (3)
Předchozí klub: Valosun Brno