Program reprezentantek: trénink a mezinárodní turnaj

24.5.2011
Směr Karlovy Vary nabraly dnes dopoledne nominované basketbalistky - reprezentantky České republiky. Právě na západě Čech je totiž čeká pokračování náročné přípravy na nadcházející evropský šampionát, který se uskuteční ve dnech 18. června až 3. července v Polsku.

Jaký bude mít národní tým v karlovarském azylu program? V první části soustředění jsou na programu tréninky, od pátku do neděle přijdou na řadu první herní prověrky. Naplánován je velice kvalitně obsazený mezinárodní turnaj za účasti čtyř týmů: České republiky, Ruska, Polska a Lotyšska.

„Do této chvíle jsme měli v přípravě období, kdy se pracovalo zejména na kondiční části, byť byl prostor i pro basket. Teď už budeme dělat hlavně basketbalové věci, přičemž hlavní zaměření bude na hru družstva v obraně,“ uvedl hlavní trenér Lubor Blažek.

Zároveň konstatoval, že celý tým má před sebou ještě velké množství práce. „Samozřejmě to není jednoduché. Zatím jsme spolu byli 14 dní, je tady několik nových hráčů. Musíme se zaběhnout nejenom lidsky, jako tým, ale hlavně herně, takže ve hře v útoku jsou určité problémy,“ řekl dále repre kouč.

K čemu především by měly sloužit první tři herní prověrky? Co bude kouč národního týmu prioritně sledovat? „Tenhle turnaj by měl sloužit hlavně k důraznému upozornění na naši hru v obraně. Půjde o přístup, o zodpovědnost a o taktiku hry v obranné fázi,“ odpověděl Lubor Blažek.

Zápasy ČR na mezinárodním turnaji v Karlových Varech

Pátek 27. 5.: Česká republika – Polsko (16 hodin)
Sobota 28. 5.: Česká republika – Lotyšsko (15 hodin)
Neděle 29. 5.: Česká republika – Rusko (18 hodin)