Shrnutí druhé hracího dne Euroligy

4.12.2020
Ve středu se předehrával o utkání skupiny A, ve čtvrtek se dohrál zbytek druhého kola letošního ročníku ženské Euroligy. Stále platí, že do bubliny se nezapojily týmy Izmitu a Galatasaraye, které ve svém týmu mají pozitivní případy Covidu-19.

Skupina A

Nadezhda – Parfumerias Avenida 42:70

O předehrávku skupiny A se postaraly týmy Orenburgu a Salamancy. Na hráčkách ruského celku byla znát únavu z těžkého úvodního zápasu, kde dotahovaly ztrátu. Za to Avenida byla odpočatá, toho dokázala využít v prvním poločase, kdy odskočila na rozdíl 19 bodů. Do konce zápasu se nic dramatického nestalo a tak si Španělky připsaly cenné vítězství.

Skupina B

Arka Gdyně – Fenerbahce Istanbul 70:80

O překvapení se pokoušely hráčky ze severu Polska. S tureckým celkem držely krok, který přetavily v poločase do mírného vedení. I po poločase se tahaly s Fenerbahce o vedení. Istanbulčanky si díky větším zkušenostem a touze vyhrát vypracovaly definitivní desetibodový náskok. Gdyně si tak připisuje druhou porážku v bublině.

ZVVZ USK Praha – LDLC Asvel Feminin 80:79

Další těžký zápas odehrály naše hráčky, tentokrát proti houževnatému soupeři, kterého zlomily ve třetí čtvrtině. Více o zápasu si můžete přečíst v našem článku. Na dnešní duel proti Gdyni se můžete podívat živě od 18 hodin na webu ČT Sport, nebo ze záznamu v televizi od 20:20 hodin.

Skupina C

Famila Schio – TTT Riga 76:72

Po úvodním velkém náporu italského celku se zdálo, že je po dvou čtvrtinách po zápase. Jenže Riga se probudila a začala umazávat náskok soupeře. Bohuže takový běh nestačil a Schio nakonec v dramatické koncovce vyhrálo.

Spar Girona - UMMC Jekatěrinburg 67:94

Ruský velkoklub nenechal nikoho na pochybách, že i letos chce hrát Final Four. Důkazem je i tento zápas, kdy jednoznačně přejel španělský tým a připsal si druhou výhru ve skupině.

Skupina D

Basket Landes – Bourges Basket 69:66

Drama přinesl zápas mezi francouzskými celky. Rozuzlení přišlo až v prodloužení, které lépe zvládly hráčky Landes. Ty táhla bývalá opora ZVVZ USK Praha Valériane Vukosavljević, která zaznamenala double-double za 13 bodů a 11 doskoků. Bourge tak zakončuje první bublinu se dvěmi porážkami a drží zatím třetí nepostupové místo.