Euroligové vítězství

3.12.2020
Do druhého euroligového zápasu nastoupily hráčky ZVVZ USK Praha proti LDLC Asvel Feminin. Zatímco naše hráčky první duel prohrály, soupeřky si celkem jednoznačně poradily s Gdyní. Pražanky si potřebovaly spravit chuť a ukázat, že umějí vyhrávat i těžké zápasy.

Už od úvodního rozskoku se potvrdilo, že to bude těžký zápas proti houževnatým a takticky dobře připraveným protihráčkám. Lyon si přenesl dobrou morálku z předešlého utkání a bylo vidět, že se nebojí hrát jedna na jedna, ani střílet z těžkých pozic. ZVVZ USK Praha sice dokázaly držet krok, ale jejich hra byla nejistá. Do poločasu nakonec vedl Asvel o 10 bodů. Velkou zásluhu na tom měla Marine Johannes, která nejen skvěle přihrávala, ale úspěšně zakončovala.

Do druhé půlky vstoupily hráčky ZVVZ USK Praha s mnohem menším respektem k soupeři. Přitvrdily v obraně a nutily francouzský tým ke ztrátám. Pomalu ale jistě stáhly desetibodové manko a dostaly se do herní pohody. Zásluhou toho vedly na konci třetí čtvrtiny o 3 body. V průběhu poslední desetiminutovky náskok Pražanek narostl na rozdíl 10 bodů, ale Lyon má s těžkými zápasy zkušenosti a hlavně mají Marine Johannes. Když na tabuli svítilo 18 vteřin do konce, vedl ZVVZ USK Praha o 7 bodů. Jenže nepříliš dobrá přihrávka Kateřiny Elhotové nabila právě hráčce s číslem 23, která trefila za 3 body. Zbytečná nervozita a zbrklost připravily o míč naše hráčky a 2 vteřiny před koncem Marine Johannes trefila další těžkou střelu, jak jinak než za 3 body. Po oddechovém času Natálie Hejkové se hra přesunula na útočnou půlku a tak ZVVZ USK Praha vyhrálo důležitý zápas o jeden bod.

Nejlepší střelkyní zápasu nebyl nikdo jiný než právě Marine Johannes se 38 body. U nás to byla Teja Oblak, která nastartovala obrat v zápase, jejich 20 bodů týmu určitě pomohlo a rozprostřelo střeleckou zátěž i na jiné hráčky. Dvě dvojciferné hodnoty si připsaly obě Američanky hájící svítivě žluté dresy.

Další utkání čeká naše hráčky zítra od 18 hodin. Zápas můžete sledovat živě na webu České televize nebo na FIBA youtube kanále.

ZVVZ USK Praha – LDLC Asvel Feminin 80:79 (18:25, 16:19, 24:11, 22:24)
Oblak 20, Režan 15, Jones 14 (13 dosk.), Thomas 12 (18 doskoků z toho 14 obranných, 6 as.), Elhotová 11, Dojkić 6, Voráčková 2, Vyoralová 0