Shrnutí prvního hracího dne Euroligy

2.12.2020
Včera se rozeběhla nejvyšší evropská klubová soutěž žen, jejíž formát se změnil ze dvou osmičlenných skupin na čtyři čtyřčlenné. Každá skupina si zahraje dva turnaje, ze kterých postoupí dva nejlepší celky do další fáze soutěže. Jak se komu dařilo a komu naopak méně si můžete přečíst v následujícím článku.

Skupina A (Istanbul – Turecko)

V týmu Belediyesporu se vyskytla nákaza coronaviru a tak úvodní bublinu vynechají. Na hracím programu dne skupiny A byl tedy jen jeden duel, ruský souboj mezi Kurskem a Orenburgem. Do zápasu vlétly hráčky Dynama s velkou chutí vyhrát. Úvodní poločas vyhrály rozdílem 13 bodů. Nadezhda se však v druhé půli probudila a vývoj utkání strhla na svou stranu a vzala si cenné vítězství, když zápas skončil 77:74 z pohledu Orenburgu.

Skupina B (Istanbul – Turecko)

Jednoznačný zápas odehrály soupeřky ZVVZ USK Praha ve skupině B. Lyon nenechal nikoho na pochybách, že si chce zahrát letošní Final Four. Polské Gdyni nedovolily nastřílet přes 60 bodů a samy atakovaly 90 bodovou hranici. Skvělý výkon předvedla Marine Johannes, když vyčarovala nádherné asistence.

O utkání mezi Fenerbahce Istanbul a ZVVZ USK Praha si můžete přečíst zde. Na Pražanky čeká další zápas ve čtvrtek od 18 hodin. Utkání můžete sledovat živě na ČT Sport, přenos začíná v 17:55.

Skupina C (Girona – Španělsko)

Jekatěrinburg potvrdil svoji dominanci jasnou výhru nad italským Schiem. Už v poločase ruský celek vedl o 16 bodů. I když Italky dokázaly ve třetí čtvrtině přehrát UMMC, na zvrat to nestačilo a nakonec prohrály o 22 bodů.

Dramatické utkání se odehrálo mezi Rigou a domácí Gironou. Zápas byl celou dobu vyrovnaný a žádný z celků nedokázal výrazněji odskočit. Díky vyhraným čtvrtinám v druhém poločase se vítězství přehouplo na stranu Girony, za kterou hraje česká reprezentantka Julie Reisingerová. Ta připsala 8 bodů a 5 doskoků.

Skupina D (Šoproň – Maďarsko)

I ve skupině D se v týmu Galatasaraye objevila nákaza Covidu-19. A tak se diváci mohli těšit jen na  Šoproň v zápase proti Bourges. Do zápasu vstoupily oba týmy opatrně a až před poločasem se ujaly domácí pětibodového vedení, které do konce zápasu ještě navýšily až na 10 bodů. A vedou tak neúplnou skupinu D.