Smolný úvodní zápas

1.12.2020
Těžký soupeř čekal v úvodu euroligové bubliny na hráčky ZVVZ USK Praha. Na domácí palubovce je přivítal tým Fenerbahce Istanbul, který si dělá zálusk na účast ve Final Four. Po podařeném vstupu do zápasu bohužel přišel smutný konec.

Vstup do utkání byl z obou stran dost opatrný. Ani jeden ze soupeřů nedokázal odskočit větším rozdílem. To svázalo ruce Fenerbahce, které začalo pomalu kupit chyby a umožnilo tak Pražankám jít do pohodlného desetibodového vedení.  V nastaveném tempu pokračovaly hráčky ZVVZ USK Praha i v další čtvrtině a odskočily až na 14 bodů. Do poločasu je bohužel opustilo střelecké štěstí. I tak si ale udržely solidní jedenáctibodový náskok.

Po přestávce Fenerbahce několikanásobně zlepšilo obranu, přes kterou Pražanky nemohly tak jednoduše skórovat, jako v prvním poločase. Na domácích bylo znát, že opadla nervozita z úvodu zápasu a pomalu začaly stahovat náskok ZVVZ USK Praha. Před poslední čtvrtinou Fenerbahce ztrácelo pouhých pět bodů. Omezená rotace hráček z Prahy na konci zápasu byla znát. Z únavy pramenily nepřesnosti nejen v obraně, ale i v útoku. Pouhých osm vstřelených bodů v závěru utkání nestačilo na rozjetý domácí celek. Fenerbahce si tak připsalo první výhru ve skupině. Téměř polovinu bodů tureckého týmu nastřílela Satou Sabally a stala se se třiceti body nejlepší střelkyní zápasu. Za ZVVZ USK Praha to byla Alyssa Thomas, která si s 12 doskoky připsala další euroligový double-double.

Další zápas ZVVZ USK Praha je na programu ve čtvrtek od 18:00 hodin na webu České televize nebo na FIBA youtube channel.

Fenerbahce Istanbul – ZVVZ USK Praha 77:70 (13:23, 19:20, 25:19, 20:8)
Thomas 16 (12 dosk., 6 as.), Režan 14, Jones 13, Elhotová 12, Voráčková 9, Dojkić 4, Oblak 2