Ženský basket zná svůj rozpis

16.7.2020
Určitě jste postřehli, že Renomia ŽBL má svůj rozpis zápasů. My vám přinášíme detailnější pohled na celou sezonu 2020/2021. Koukneme se na to, kdy bude první rozskok letošního ročníku nejvyšší ženské soutěže, kdy se představí Lvice v kvalifikaci na Eurobasket 2021, kdy se utkají české kluby v play-off a kdy by mohl být znám vítěz. Také vám prozradíme, jaké dny si označit v kalendáři, abyste nepropásli vrchol ženské sezony, tedy Mistrovství Evropy. A samozřejmě, kdy se můžete přijít podívat na Královku na ženskou Euroligu.

Renomia ŽBL
Jak už bylo řečeno, Renomia ženská basketbalová liga zná svůj harmonogram zápasů. První kolo odstartuje 26. září a až do listopadu, na kdy je naplánováno reprezentační okno, se bude hrát týden co týden. Do té doby se stihne odehrát 9 kol základní části. Do konce ledna se odehraje zbylých 9 kol, po kterých bude známo umístění týmů pro nastavbu.

V této části soutěže se oproti loňsku mění systém soutěže. Týmy na 1.-4. místě budou hrát ve skupině A1 dvoukolově o pořadí pro play-off, družstva na 5.-10. si to rozdají ve skupině A2 jednokolově o účast v play-off. ZVVZ USK Praha se podle nového hracího systému představí i v této části soutěže. Poté se bude hrát standartní formát osmi účastníků play-off. Vítěz Renomia ŽBL bude znám nejpozději 5. května 2021.

Celý rozpis zápasů ZVVZ USK Praha můžete vidět zde.

Euroliga
Další důležitá soutěž pro ZVVZ USK Praha je Euroliga. 14. října, v tento den startuje nový ročník ženské Euroligy. V jaké budeme skupině, na koho v ní narazíme nebo jestli začneme doma nebo venku, se dozvíme v polovině srpna, kdy proběhne rozlosování pro sezonu 20/21. Čtvrtfinále začíná 10. března a je hrané na 2 vítězná utkání. Final four je naplánováno 16.-18. dubna příštího roku.

Lvice
Reprezentační družstvo žen čekají dvě hrací okna. První je naplánované na listopad, kde by měly české hráčky odehrát dvě utkání v Praze na Královce. Na domácí půdě vyzvou Dánsko a Itálii. V únoru se Lvice podívají do Rumunska a Dánska. Svoji kvalifikační skupinu mají Češky skvěle rozehranou, když to takhle půjde dál, zúčastní se Eurobasketu 21. Tento vrchol ženské basketbalové sezony je naplánován od 17. do 27. června ve Španělsku a Francii.

*V případě vypuknutí další vlny koronaviru se termíny mohou lišit. Zde je bližší pohled na to, jak by se v takovém případě postupovalo.