Final Four EL je tady. Semi-2: ZVVZ USK vs. Fenerbahce

9.4.2015
Své historicky první utkání v rámci Final Four Evropské ligy odehrají basketbalistky ZVVZ USK Praha v pátek 10. dubna. V semifinále nejprestižnější evropské ženské klubové soutěže vyzvou v pražské hale Královka, kde se finálový turnaj uskuteční, favorizovaný turecký velkoklub Fenerbahce Istanbul.

FINAL FOUR EL - SEMIFINÁLE:

Fenerbahce Istanbul vs. ZVVZ USK Praha
(pátek 10. 4. v 18 hodin, SH Královka)

Jakou cestu oba sokové urazili při svém putování do Final Four?

Istanbul ovládl základní skupinu B s bilancí 11/3 a ve čtvrtfinále vyřadil Galatasaray 2 - 1 na zápasy.

Bodovým lídrem Fenerbahce je pátá nejlepší euroligová střelkyně Tina Charles, jejíž průměr přesahuje 15bodovou hranici (15,3 bodu + 7,9 doskoku), v dvouciferných číslech jsou ještě Shavonte Zellous (11,2 bodu) a Agnieszka Bibrzycka (10,2 bodu).

Více o našem soupeři čtěte v samostatném článku na webu.

Basketbalistky ZVVZ USK Praha měly v základní fázi vyrovnanou bilanci výher a porážek 6/6.

Ve čtvrtfinálové sérii jim k postupu přes španělskou Salamanku stačila dvě utkání, přičemž to domácí na Královce ovládly zcela suverénně 72:43. "Postup přes tohoto soupeře pro nás byl hodně cenný ," říkala zkušená křídelnice Jana Veselá.

Vítězka Euroligy z roku 2012 v dresu Valencie si cení možnosti hrát finálový turnaj v domovské hale, před vlastními fanoušky. "Vždycky je to trochu víc speciální," podotýká a na adresu tureckého protivníka uvádí: "Fenerbahce je v semifinále jistě favoritem, ale hraje se jen jeden zápas, kdy jde o všechno..." Recept na úspěch? "Pokud budeme vycházet z dobré obrany a budeme hrát kolektivně, můžeme Turkyně potrápit!"

Generálky na vzájemný semifinálový souboj se oběma týmům vydařily.

Naše družstvo v úterním prvním semifinálovém duelu ŽBL porazilo Trutnov 92:53, Istanbul  zdolal Edirnespor 79:58 (nejlepší střelkyně Fenerbahce: Zellous 17, Bojovič 17, Vardarli 13, Charles 11, Hollingsworth 11).

bude doplněno

PRVNÍ SEMIFINÁLE:

Dynamo Kursk vs. UMMC Jekatěrinburg
(pátek 10. 4. v 15 hodin, SH Královka)

Přímé přenosy z Final Four můžete sledovat na Prima COOL.