Začíná příprava na předkvalifikaci o MS

10.6.2024
Čtveřice hráček ZVVZ USK Praha se dnes v hale Královka zapojí do přípravy české reprezentace na předkvalifikaci o světový šampionát 2026. Do nominace hlavní trenérky Romany Ptáčkové se dostala Tereza Vyoralová, Veronika Voráčková, Gabriela Andělová a Veronika Šípová.

V hale Královka se dnešním dnem rozjede příprava Lvic na předkvalifikaci o Mistrovství světa, které se odehraje v roce 2026 v Německu. Předkvalifikace o tento turnaj se uskuteční v Mexiku a Rwandě v termínu od 19. do 25. srpna 2024 a zúčastní se jí celkem 16 zemí. V každé z hostitelských zemí se účastní turnaje osm týmů, které jsou následně rozděleny ještě do dvou skupin po čtyřech. Losování, které proběhlo v dubnu v Ženevě přisoudilo české reprezentaci cestu do Mexiko City. Ve své základní skupině narazí Lvice na Jižní Koreu, Mali a Venezuelu. Postupový klíč je takový, že dva nejlepší týmy z každé skupin se kvalifikují do semifinále. Vítěz každého turnaje dostane právo účasti na kvalifikačním turnaji, který se odehraje v březnu 2026 a zúčastní se ho 24 týmů.

Příprava českého národního týmu je následovná. Tým absolvuje ještě v červnu tři několikadenní kempy v Praze. Vrcholem tohoto přípravného bloku budou přípravné zápasy s Finskem a Slovenskem, kdy tři utkání se odehrají v pražské hale Královka a jedno v Kutné Hoře. V červenci čeká hráčky individuální příprava a ke konci měsíce pak cesta do Slovinska, kde bude tým trénovat ve vysoké nadmořské výšce. Veškerá příprava se bude uzpůsobovat místu odehrání předkvalifikačního turnaje. Ten se totiž odehraje ve výšce cca 2200 m nad mořem. Následně budou české Lvice před odletem do Mexika čekat ještě dvě přípravná utkání v Maďarsku.