Vítej, Isabelle

7.6.2024
Isabelle Harrison je novou hráčkou ZVVZ USK Praha. Tato 191 centimetrů vysoká Američanka bude po více než pěti letech znovu oblékat žlutomodrý dres. S klubem je domluvena na podzimní část sezóny.

Isabelle pochází z velké sportovní rodiny. Vystudovala univerzitu v Teneessee, kde také hrála NCAA. Za čtyři roky na univerzitě si připsala 31 double-doublů, což je šestý nejlepší výkon v celé historii školy. V roce 2016 se přestěhovala do Evropy, kde s týmem CCC Polkowice poprvé hrála ženskou Euroligu. Následně vyzkoušela angažmá v Jižní Koreji a italské Neapoli. V polovině sezóny 2018/2019 přišla do týmu ZVVZ USK Praha a v té stejné sezóně spolu s pražským týmem vybojovala bronzové medaile v Eurolize. Teď se po necelých šesti letech vrací do kádru šampionek z Letné.

V roce 2015 byla draftována do WNBA týmem Phoenix Mercury. Zkušenosti také získávala v týmech San Antonio Stars a Dallas Wings. V letošní sezóně obléká dres Chicago Sky. Její tým má momentálně v sezóně bilanci 4-5 a Izzy má odehraných pět utkání, kde si v průměru připisuje přes 13 minut na zápas.

Vítej zpět na Královce, Izzy!