Perné léto

28.5.2024
V minulém článku jsme avizovali rozhovor s Ezi Magbegor, kterou čeká doslova perné léto. Jak jsme slíbili, tak přinášíme. Přechod z Evropy do WNBA a také Olympijské hry. To vše jsme v pár otázkách probrali právě s naší Ezi.

Po finále české ligy jsi odletěla na tréninkový kemp do Seattlu. Jak rychle jsi se začlenila do tréninkového procesu?

"Měla jsem velké štěstí, že jsem měla asi týden na to se pomalu vrátit do tréninku. Přechod ze sezóny do sezóny může být náročný, a tak je důležité si odpočinout, když to jde. Měla jsem asi týden volno a v druhém týdnu tréninkového kempu jsem se už zapojila do týmových tréninků."

Jak se těšila na start WNBA a jaké jsou pro tuto sezónu tvoje a týmové cíle?

"Na sezónu jsem se opravdu těšila. Samozřejmě bojujeme o titul, ale také si myslím, že každý zápas bereme tak, jak přijde. Důležitým faktorem bude určitě, jak se dokážeme sehrát v průběhu sezóny, jelikož si stále budujeme týmovou chemii."

V létě tě také čeká Olympiáda s tvým národním týmem. Jak se těšíš a byla jsi už někdy předtím v Paříži?

"Moc se těším až budu moci znovu reprezentovat Austrálii na Olympijských hrách. V Paříži jsem už byla, ale být tam kvůli Olympiádě bude úplně něco jiného. Naše první zápasy hrajeme v Lille, což je dvě hodiny cesty do Paříže. I tam bude určitě skvělá atmosféra."

Co říkáš na soupeře v základní skupině na Olympijských hrách?

"V základní skupině turnaje narazíme na Nigérii, Francii a Kanadu. Utkání s hostitelskou zemí bude mít podle mě neuvěřitelnou atmosféru. Celkově si pak myslím, že naše skupina bude velmi vyrovnaná."

Již jsi se zúčastnila Olympijských her v Tokiu. Hry to byly však jiné, jelikož se hrálo bez diváků. Těšíš se tak na tuto novou zkušenost?

"Hry v Tokiu byly mou první olympiádou, takže nemám úplně s čím porovnávat. Určitě mohu říct, že mi tam diváci moc chyběli. Bude neuvěřitelné mít fanoušky znovu v hledišti, protože právě o tom ta Olympiáda podle mě je."

 

Nenechte si ujít basketbalový turnaj na Olympijských hrách. Na palubovkách bude k vidění hned několik hráček ZVVZ USK Praha!