Po čtrnácté v řadě mistryněmi

28.4.2024
V dnešním čtvrtém zápase finálové série Chance ŽBL porazil tým ZVVZ USK Praha brněnské Žabiny 85:48 a po čtrnácté v řadě bere titul pro vítězky Chance Ženské basketbalové ligy.

Před zaplněnou halou Rosnička odehrály hráčky ZVVZ USK Praha svůj nejlepší zápas ve finálové sérii. Cíl měly od začátku zcela jasný. Získat na půdě soupeře třetí a tím titulový bod. Ihned v úvodních minutách šly svěřenkyně Natálie Hejkové do vedení 9:4. Následně po dvoubodové střele Natálie Stoupalové domácí hráčky stáhly manko na 9:8 z pohledu USK. To bylo však naposledy, co se Žabiny dostaly takhle na dostřel. Ve správnou chvíli totiž trefila trojku Veronika Voráčková a započala devítibodovou šňůru hostujících. Žabiny se snažily opět o snížení a po koši Nikoliny Knežević to bylo o pět bodů. USK to však opět padlo, vybudovalo si více než desetibodový náskok a ten po dobu druhé čtvrtiny drželo a hlídalo si vývoj utkání. Na rozdíl od předchozích utkání se Pražankám vydařil vstup do třetí čtvrtiny, který Žabiny pravděpodobně finálně zlomil. Svěřenkyně Natálie Hejkové však neubíraly ze své aktivity, navyšovaly svůj náskok a nechtěly nechat nic náhodě. Ve chvíli, kdy Emese Hof proměnila svou dvoubodovou střelou, tak byl náskok už přes třicet bodů a USK si šlo pro čtrnáctý titul v řadě. ZVVZ USK Praha zvítězil v dnešním utkání 85:48 a po osmnácté v historii bere titul českých mistryň. 

Nejužitečnější hráčkou utkání byla María Conde, která dala 16 bodů a k tomu přidala 6 doskoků a 2 asistence. Mezi další dvouciferné střelkyně se zařadila také Gabriela Andělová (14 b.), Nyara Sabally (12 b.) a Ezi Magbegor (10 b.).

Z pohledu ZVVZ USK Praha se tak jednalo o poslední utkání v sezóně 2023/2024. Sledujte však nadále webové stránky a sociální sítě pro čerstvé novinky.

Žabiny Brno – ZVVZ USK Praha 48:85 (18:27, 11:18, 8:18, 11:22)

Conde 16, Andělová 14, Sabally 12, Magbegor 10, Hof 7, Vyoralová 7, Ayayi 6, Cazorla 6, Šípová 4, Voráčková 3