Slavíme postup na MČR

22.4.2024

Důležitý víkend za námi, bilance 3 výhry a 1 prohra, ale slavíme postup na MČR, které se bude konat v Plzni za 14 dní.

První sobotní zápas byl pro nás vlastně klíčový. V pátek jsme se dozvěděly informaci, že by měly postupovat na MČR z Prahy 3 družstva, ale tato informace nebyla z ověřených zdrojů, takže jsme ji nepovažovaly za důvěryhodnou. Soupeřkami pro tento zápas byl holky z týmu Slovanky. Jejich hra nám nevyhovuje, jelikož soupeřky nebrání na těsno a tak se nedá moc aplikovat hra 1:1, která by měla být v této kategorii základem. Naše holky bohužel stále ještě neumí využívat celou šířku hřiště a tak to soupeřkám velmi ulehčují. Zápas se rozhodl vlastně až v poslední čtvrtině. Holky měly z této výhry zaslouženou radost, myslím, že za tím stojí i velká podpora rodičů z hlediště, kdy opravdu byli slyšet a krásně povzbuzovali. Jedna věc nás velmi mrzí a to úspěšnost trestných hodů, která byla pouze 50%.

Druhý sobotní zápas byl s družstvem HB. Holky z tohoto týmu jsou známy svojí těsnou, důraznou obranou po celém hřišti. V tomto zápase vlastně o nic nešlo, ale diváci, hráčky a ani trenérky to tak nepojali. Bojovalo se o každý míč a takto vyrovnaný zápas jsme ještě osobně nazažily. Každá čtvrtina skončila stejným výsledkem na obou stranách a tak se rozhodlo v prodloužení. Měly jsme nad soupeřkami výhodu, jelikož do prodloužení jsme mohly nastoupit s tím nejsilnějším, co máme a soupeřky měly již nějaké hráčky vyfaulované. Bohužel jsme tuto výhodu nevyužily...holky bojovaly, ale v tomto zápase nás nepodržela již vůbec úspěšnost/tedy spíše neúspěšnost trestných hodů - z 50 pokusů pouze 18 propadlo sítkou. Holky byly zklamány, samozřejmě se objevily i slzičky, ale my byly spokojeny. Tento zápas byl jak atmosférou, tak svoji úrovní perfektní přípravou na MČR.

V nedělních zápasech nás čekaly slabší soupeřky. V těchto zápasech jsme chtěly po holkách, aby se snažily dodržet naše pokyny, občas nás zlobí, při oddechovém čase si něco řekneme a než dojdou na hřiště, tak to asi zapomenou :-) Ale zaměřily jsme se na větší spolupráci mezi s sebou, na důraznější obranu hráčky 1:1 a také zlepšení při doskoku. Měly jsme výškovou převahu, tak jsme mohly využívat i druhé a další šance. 

Děkujeme rodičům za podporu a budeme se na všechny těšit v Plzni o víkendu 3. - 5. května, kde nás čeká zasloužený vrchol sezony.