Postupujeme na MČR!

21.4.2024
Vítězstvím v Prostějově jsme si zajistili účast na finálovém turnaji v Hradci Králové.

USK Praha vs. K2 Prostějov - 73:43

V prvním utkátní play-off extraligy U17 jsme přivítali tým Prostějova na domácí palubovce. Prostějov se do play-off kvalifikoval z posledního postupového místa ze skupiny nadstavba B. I když tabulkový rozdíl mezi týmy vypadá jednoznačně, přistoupili jsme k zápasu s maximální koncentrací a pozorností. V pátečním zápase jsme hostující tým zaskočili hned v první čtvrtině agresivní a téměr perfektní obranou. Soupeři jsme za deset minut dovolili pouze 4 body a za celý první poločas pouze 14. Ve druhé části utkání se zápas spíše už jen “dohrával”. Vítězstvím o 30 bodů jsme jednoznačně vykročili za postupem na MČR.

K2 Prostějov vs. USK Praha - 46:69

Nedělní utkání nabídlo divákům mnohem zajímavější průběh. V první čtvrtině jsme se nemohli dostat do tempa a navázat na dobrou obranu z prvního zápasu. Tým Prostějova předvedl aktivní a nebojácnou hru na útočné polovině a ovládl úvodní desetiminutovku o 2 body. V druhé čtvrtině jsme předvedli bojovnou obranu a dostali se k několika rychlým protiútokům, které jsme potrestali. Před odchodem do šaten na poločasovou přestávku jsme soupeři odskočili na rozdíl 13 bodů. Průběh druhého poločasu jsme již měli pevně pod kontrolou. Dařilo se nám na útočné polovině a soupeři jsme dovolili skórovat pouze náhodnými střelami zpoza tříbodového oblouku.

Zaslouženě postupujeme na MČR, které se už potřetí za sebou odehraje v Hradci v termínu 3.-5. května. V prvním utkání o postup do semifinále se střetneme s týmem Tygři Praha.