Ve schiu o postup

27.2.2024
V městské hale Palazzetto Livio Romare se ve středu 28.2. od 20:00 odehraje 2. kolo čtvrtfinálové série mezi ZVVZ USK Praha a Beretta Famila Schio.

První důležitý krok za postupem na Final Four Euroligy udělaly svěřenkyně Natálie Hejkové minulou středu v zaplněné hale Královka, když porazily díky skvělému začátku Schio 78:60. USK bodově táhla dvojice Magbegor – Voráčková. Ezi nasbírala 15 bodů, 10 doskoků a fantastických 5 bloků. Sekundovala jí Veronika, která nasázela 14 bodů. Ve čtvrtfinálové sérii tak hráčky ZVVZ USK Praha vedou 1:0 a jediná výhra je dělí od postupu na třetí Final Four v řadě.

A jak to vypadá v ostatních čtvrtfinálových soubojích? Dalo by se říct, že favorité nezaváhali. V souboji mezi Fenerbahce Alagoz Holding a Perfumerias Avenida se dařilo oboum ofenzívám, když týmy dohromady nastřílely skoro 190 bodů. Bylo to však favorizované Fenerbahce, které na domácí palubovce získalo první bod a přiblížilo se postupu. V utkání mezi DVTK HUN-Therm a Villeneuve dAscq LM nestačilo druhému jmenovanému celku ani 17 bodové vedení a maďarský tým, tak získal v sérii první výhru. Poslední čtvrtfinálové utkání se odehrálo v tureckém Mersinu, které na své palubovce přivítalo nováčka ze Zaragozy. Turecký celek se na vyřazovací část soutěže posilnil bývalou nejužitečnější hráčkou Euroligy. Je jí Kahleah Copper, která hned v prvním utkání zaznamenala 20 bodů a její tým vyhrál rozdílem 17 bodů.

Všechny utkání 2. kola se odehrají ve středu 28.2. a je možné je sledovat v přímém přenosu na YouTube.