Ze dna vzhůru

26.2.2024

V sobotu 16.3. jsme se, po prázdninové pauze, opět zapojili do druhé části žákovské ligy. Tentokrát nás čekaly zápasy se Sokolem Nusle. Od začátku jsme věděli, že to nebude snadné, ale musím přiznat, že jsme si neuměli představit, jak těžké to bude. Měsíční zápasová pauza, tréninkové manko a jarní prázdniny nás zaskočily tolik, že jsme v sobotu absolutně nezvládli vstup do zápasu a celou dobu jsme bojovali víc sami se sebou než se soupeřkami. Holky nebyly schopné si dobře přihrát, neproměnili jsme jediný snadný koš z přesilové situace 1:0 a dokonce jsme vyrobili tak hloupé chyby jako třeba přešlap při vyhazování z autu! Naše zoufalství bohužel padlo i na naši obranu a tak se kazilo vše, co mohlo…. Zápas jsme absolutně nezvládli a zaslouženě jsme odcházeli s prohrou 73:49 (18:8, 38:29, 60:39).

     Po takto nezdařeném zápase se velmi těžko hledá cokoli pozitivního a tak jsme si řekli, že hůř už být nemůže a tak nám nezbývá než se odrazit ode dna a vyrazit směrem vzhůru…. A to se nám opravdu podařilo! Nedělní zápas se diametrálně lišil od toho sobotního. Od první minuty jsme se dokázali koncentrovat na obranu jejich nejlepší hráčky a přenést na hřiště to, čemu se věnujeme v trénincích. Holky dokázaly beze zbytku splnit  pokyny trenérů, hrály rychle dopředu, vážily si míče a rozdaly si mnoho asistencí. Převedly parádní týmový výkon a odměnou jim bylo vítězství 67:44. 

V každé čtvrtině jsme bojovali a i přes mnoho nedaných košů na první pokus jsme se dokázali prosadit na útočném doskoku a skórovali z druhých šancí. 

Všechny hráčky se dokázaly prosadit, neschovávaly se a měly obrovskou chuť hrát. A vítězství si opravdu zasloužily!! (13:5, 23:9, 7:18, 24:12)

Příští týden nás čeká „výlet“ do Sokolova, kde odehrajeme první ze dvou odložených utkání. Věřím, že když navážeme na nedělní velmi dobrý výkon, můžeme bojovat o další důležité vítězství.