Nedělní radost

22.1.2024

Po velmi příjemné sobotní pauze :-) jsme v neděli ráno 21.1. vletěli s obrovskou chutí do zápasu proti BK Levhartice Chomutov. Od prvního útoku jsme hráli s obrovskou chutí nejen v útoku, ale i v obraně. Velmi aktivní a důslednou obranou jsme nedovolili soupeřkám jediný snadný útok a několikrát se nám podařilo i to, že soupeřky buď nevyhodily z podkoše nebo se jim nepodařilo „dostat“ za půlku v časovém limitu 8s. Díky takto poctivé obraně se v 1q bodově prosadily všechny hráčky, které nastoupily. (22:4)

     2q pokračovala ve stejném duchu. Díky našemu opravdu velkému tlaku v obraně stále narůstal bodový rozdíl mezi oběma týmy a skóre do poločasu narostlo až na 42 bodů. V této čtvrtině holky bránily se stejnou intenzitou jako v první a soupeřkám „dovolily“ pouze 1 koš! (48:6)

     I druhý poločas byl naštěstí naprosto jednoznačně v naší režii. Na hřiště se dostaly všechny hráčky ze sestavy a odehrály velmi dobré minuty. Díky velkému náskoku jsme měli i možnost vyzkoušet si novinky, na kterých v trénincích pracujeme. Holky hrály rychle dopředu, proměňovaly koše z rychlých protiútoků a když jsme nedaly „šoupák“, dobíhající hráčky dobře doskakovaly  a tak jsme měly možnost proměnit další šance. (66:15)

     Ani v poslední čtvrtině jsme nepovolili a tak byl konečný výsledek 85:24. 

Holky zaslouží velkou pochvalu za to, že dokázaly udržet pozornost i tlak a aktivitu v obraně a nevypustily jediný souboj o míč. Doufám, že si z tohoto zápasu dokážeme udržet chuť i obrovskou pozornost, kterou jsme tentokrát dokázaly udržet po celý zápas.