Bilance 1:1 z hracího víkendu U14

10.11.2023

Po úterním těsném vítězství a sobotním odpočinku nás čekalo v neděli velmi těžké utkání proti Vosám ze Sadské… těžké ne ve smyslu „přetahování se o každý bod“, ale spíše ve smyslu nenechat se zaskočit agresivní obranou, nevypustit žádný souboj o míč, nepolevit v obraně a hlavně „prodat“ vše, na čem pracujeme v trénincích.

Vstup do zápasu se nám velmi povedl! Dokázali jsme udržet chladnou hlavu a velmi dobře dodržet plán jak se nenechat zdvojit na obranné polovině, což se nám v prvním vzájemném zápase v Sadské nedařilo. Díky tomu jsme si nenechali utéct začátek a do 2Q jsme šli za stavu 5:10.

2Q již byla bodově zajímavější. I přes velmi dobrý výkon v obraně, kdy se nám dařilo vytvářet neustále tlak na driblující hráčku a tím soupeřkám ztížit rozehrávku, jsme se nedokázali prosadit v útoku. Výborné nájezdy končily mimo koš, nepomohlo nám ani množství útočných doskoků a tím opakované šance k zakončení. Sadská postupně začala navyšovat svůj bodový náskok, ale i přesto byl poločasový výsledek velmi dobrý! (17:31)

Bohužel i v druhém poločase pokračovalo naše trápení v útoku. Množství nedaných košů z velmi dobře řešených přesilových situací, včetně nájezdu 1:0! nám postupně svazovalo ruce a bylo stále těžší udržet motivaci se dál pokoušet odobré nájezdy, střely. Naštěstí jsme udrželi pozornost v obraně a nevypustili jediný souboj o míč.

Konečný výsledek 25:72 nevypadá příliš lichotivě, ale ani „neodpovídá“ výkonu, který hráčky předvedly. Za jejich obrovské nasazení v obraně, útoku, řešení herních situací si holky zaslouží velkou pochvalu. Nedané koše z podkoše, střely ze střední vzdálenosti iTH – to jsou činnosti, na kterých stále pracujeme a i ty se v budoucnu propíší do výsledků zápasů. Věříme, že s každým dalším tréninkem i zápasem se naše herní činnosti i sebevědomí budou zlepšovat.