Stopa USK na reprezentační scéně

9.11.2023
Hned šest hráček týmu ZVVZ USK Praha nastoupilo ve čtvrtek k úvodním kvalifikačním utkáním na EuroBasket 2025. Za Česko to byly Veronika Voráčková a Gabriela Andělová, které v hale Královka vyzvaly německý výběr v čele s Nyarou Sabally. Za španělskou reprezentaci nastoupily v chorvatském Splitu María Conde a Maite Cazorla. Za nizozemský národní tým si pak připsala svůj start Emese Hof.

Z týmu ZVVZ USK Praha nominovala trenérka Romana Ptáčková pro úvodní utkání kvalifikace na Eurobasket 2025 proti Německu do finální dvanáctky Veroniku Voráčkovou a Gabrielu Andělovou. Na straně Německa si v dresu seniorské reprezentace připsala svůj debut Nyara Sabally. Utkání mezi Českem a Německem skončilo vysokou výhrou hostujícího celku 41:85. Na německé straně zazářila již zmíněná Nyara. Ta si za odehraných 23 minut připsala double-double za 17 bodů a 13 doskoků. Na straně Česka byla nejlepší střelkyní Veronika Voráčková s 10 body. Gabriela Andělová si připsala bodů 5.

Výraznou stopu USK zanechala v utkání mezi Nizozemskem a Rakouskem naše Emese Hof, která se ve vítězném utkání svého týmu stala nejužitečnější hráčkou. Nizozemský výběr na domácí půdě zdolal Rakousko 64:45. Emese za necelých 25 minut zaznamenala double-double, když si připsala 14 bodů a skvělých 18 doskoků.

Z výhry se také radovala španělská reprezentace v sestavě s Maríi Conde a Maite Cazorlou. Španělky ovládly vyrovnané utkání s Chorvatskem 70:65- María Conde odehrála v tomto utkání přes 33 minut a vstřelila 12 bodů. Maite Cazorla přidala 8 bodů a 5 asistencí.

Další kvalifikační utkání odehrají hráčky ZVVZ USK Praha v něděli 12.11. Česká republika vyzve Řecko, Nizozemsko se utká s Chorvatskem a španělské reprezentantky se pokusí přidat druhou výhru proti výběru Rakouska.