Víkend plný očekávání

17.10.2023

Vzhledem k odloženému záříjovému zápasu s BA Sparta nás čekal prodloužený basketbalový víkend, během kterého jsme se v sobotu utkali s týmem z Mladé Boleslavi, v neděli s Brandýsem a v pondělí se Spartou. Víkend to byl náročný a my si z něj přinesli 2 výhry. 

     Sobotní utkání nepatřilo k těžkým a tak mohly nastouit všechny hráčky, které byly na tento zápas nominované. S velkou radostí jsme poprvé do statistik mohli zapsat vůbec první body z prvního utkání Beáty Symůnkové, která sek nám připojila v polovině loňského roku jako začátečník. Během celého zápasu se nám dařilo plnit pokyny a vyzkoušet si vše, co se snažíme si osvojit v tréninku. (89:30)

     Bohužel nedělní zápas byl tím nejhorším, jaké jsme zatím odehráli. Absolutní výpadek koncentrace, nedůslednost v obraně, množství zbytečných faulů nám zlomil vaz. Neskutečné množství nedaných košů z podkoše smetlo naše nadšení a snahu o dobrý výsledek pod zem. Ani poločasová přestávka bohužel nepřinesla změnu a tak jsme se museli smířit s těžkou pořážkou a doufat, že se sebereme a do pondělního zápasu vstoupíme s čistou hlavou. (63:27)

     Ani začátek pondělního utkání s týmem, který zatím neokusil chuť výhry, nebyl úplně ideální. V 1Q se nám nedařilo odstavit od míče jedinou hráčku, která byla schopna držet Spartu v zápase a tak jsme do 2Q šli za stavu 21:21.

Začátek 2Q byl o poznání lepší a tak jsme si začali postupně tvořit větší a větší podobý náskok a druhý poločas už byl čistě v naší režii. A i přes dalších x nedaných jasných košů z útoku 1:0 jsme dokázali udržet chladnou hlavu a utkání dovézt do vítězného konce. Hráčky se dokázaly natolik zkoncentrovat v obraně, že jsme za zbylé 3Q inkasovali pouhých 17 bodů! Konečný výsledek 75:38 je povzbuzením do další práce v tréninku.