Sezóna 2023/24 odstartovala!

1.10.2023
První hrací víkend přinesl po 1 výhře a 1 prohře.

BK Lokomotiva Karlovy Vary vs. USK Praha - 43:86

Los nám přiřadil na první zápas nováčka Extraligy U17 - BK Lokomotivu Karlovy Vary na jejich půdě. Soupeř byl pro nás velkou neznámou, a proto jsme se chtěly soustředit hlavně na svůj výkon. Od prvních chvil bylo vidět, že naše holky mají více extraligových zkušeností, a i přes lehnou počáteční nervozitu, šly pevně za vítězstvím. V poločase jsme vedly 18:50 a zápas se v druhé půlce bohužel jenom dohrával. Naše děvčata pod dojmem vysokého náskoku ztratila koncentraci a nehrála tak týmově, jako v tom prvním.

BK Levhartice Chomutov vs. USK Praha - 75:56

O dost zkušenější tým nás čekal v neděli, kdy jsme vyrazily na zápas do Chomutova. I když soupiska našeho týmu nebyla kompletní, tak to, co jsme předvedly na hřišti bylo neomluvitelné. Naše extrémně nízká úspěšnost střelby a alibismus v obraně znamenal již od začátku vedení domácího družstva. Takový výkon není hoden extralize a je možná dobře, že taková facka přišla hned na začátku sezóny. Konečný výsledek o 19 bodů rozhodně neodpovídá výkonu na hřišti, kde byly soupeřky daleko agresivnější než my. Do dalších zápasů nás čeká ještě hodně práce.

I v dalším kole nás čekají venkovní zápasy s Tygry Praha a s HB Basket. Oba tyto týmy v prvních zápasech nezaváhaly, a proto musíme podat úplně odlišné výkony, pokud bychom chtěly pomýšlet na výhry.

Přijďte nás podpořit!