Euroliga je tady!

29.11.2020
Dnešním dnem vstupují hráčky ZVVZ USK Praha do své historicky první bubliny, kterou pořádá nejprestižnější ženská evropská soutěž. V té jí čekají krom přísného režimu také tři zápasy, ve kterých se chyby neodpouští.

Naše hráčky zahájily přípravu na euroligovou bublinu již v pondělí, když začaly kopírovat program, jaký je bude čekat v Istanbulu. Během tohoto týdne měly odehrát tři zápasy přesně tak, jak je to naplánováno v bublině. To se dařilo do pátku, kdy byl zápas s Trutnovem odložen z důvodů karantény severočeské týmu. Po několika testovaní na koronavirus a dvou vyhraných utkání, se tým dneska ráno přesunul letecky do Turecka.

Vcelku příjemný a poklidný let po dvou a půl hodinách skončil v Istanbulu. Po přesunu na hotel celý tým čekala rychlá svačinu a přesun do haly na hodinový trénink a seznámení s halou. Tým se během celé té doby seznamoval s přísnými hygienickými pravidly, například pohyb v hotelu jen na svém patře, přiřazený autobus, atd. Zítra hráčky čekají na další kolo PCR testů, dopolední a odpolední trénink.

V úterý bude následovat první utkání s domácím týmem Fenerbahce. Podle odhadů FIBA Europe jsou družstva ZVVZ USK Praha a právě Fenerbahce adepti na pódiové umístění v letošním ročníku Euroligy. První dojmy z Istanbulu zprostředkovaly i opory našeho týmu. Pro Veroniku Šípovou bylo příjemné po dlouhé době opustit Českou republiku a už vyhlíží první euroligový zápas v této sezoně. Ivana Dojkić šla ještě hlouběji a popsala, že atmosféra v týmu je skvělá a že všechny holky jsou zdravé a připravené na zápasovou šňůru. Dále si také pochvalovala organizaci v hubu a také vyslovila přání, aby to tak zůstalo do konce.

Vy si všechny zápasy ZVVZ USK Praha můžete pustit na youtube kanále FIBA, nebo v internetovém vysílání České televize. Jakou volbu zvolíte, je jen na vás. Ať tak či tak, první zápas čeká naše hráčky v úterý od 15. hodiny.