Showtime Veroniky Voráčkové

30.9.2020
K prvnímu venkovnímu zápasu se ZVVZ USK Praha vydal do nedalekého Benešova, kde od letošní sezony hraje Slovanka MB. Oba týmy shodně nastoupily s osmi hráčkami na soupisce. Na straně hostů se do herní činnosti zapojila María Conde, která v sobotu odpočívala.

Pražanky vstoupily do utkání stejně zapáleně, jako v předešlém kole proti Strakonicím. Aktivní obranou donutily domácí k 20 ztrátám za první poločas. To byl recept, jak nenechat soupeře přejít půlku, udržet je na pouhých 28 bodech za dvě čtvrtiny. Přitom ZVVZ USK Praha dávalo po pohledných akcích jeden koš za druhým.

Do druhého poločasu vstoupila Slovanka mnohem lépe, za deset minut stihla o bod méně, než za předešlé dvě desetiminutovky a udržely ZVVZ USK Praha pod 30 body za čtvrtinu. Hráčky vedené Natálií Hejkovou se však probraly z útlumu a jednoznačně deklasovaly v závěru zápasu domácí 38:8.

Nejlepší střelkyní zápasu byla Marija Režan, která nastřílela 24 bodů a doskočila 8 míčů. Podobných čísel dosáhla i María Conde, která 23 body a 9 doskoky útočila na double-double. I tak by jí všechnu slávu přebrala Veronika Voráčková, která odehrála další skvělé utkání. S třiadvaceti body, deseti doskoky, dvanácti zisky a sedmi asistencemi se jednoznačně stala hvězdou zápasu. Nutno také dodat, že teprve sedmnáctiletá Anastasiia Kovtun, nastřílela za deset minut 7 bodů a zablokovala 3 střely.

Slovanka MB – ZVVZ USK Praha 55:130 (10:31, 14:32, 23:29, 8:28)
Režan 24 (8 dosk.), Voráčková 23 (10 dosk., 12 zisků, 7 as.), Conde 23 (9 dosk, 5 as.), Šípová 22, Vyoralová 9 (6 as.), Kovtun 7, Halátková 5