ZVVZ USK Praha potvrzuje roli favorita

12.2.2020
Po reprezentační pauze se znovu rozjela Renomia ženská basketbalová liga. V 16. kole přívítaly hráčky ZVVZ USK Praha v hale na Královce KP Brno.

Úvodních 6 bodů Brionny Jones přineslo malý náskok, ale Královopolanky nechtěly dát svoji kůži zadarmo a po několika minutách dokonce vedli o bod. Poté přišla čtrnáctibodová šňůra domácích a jednoznačně ukázala, jakým směrem se bude vyvíjet zápas.

Druhá čtvrtina se nesla v podobném duchu, jako ta první. ZVVZ USK Praha nenechávala moc prostoru pro hru soupeře, tvrdě bránila a z rychlých protiútoků trestala KP Brno. Moravankám se sice dařilo v útoku více, než v předešlé čtvrtině, ale na stáhnutí bodového rozdílu to nestačilo.

Po poločase se obrázek hry nezměnil. Domácí stále tvrdě makaly a Královopolanky si nevěděly rady, jak vyzrát na jejich obranu. To vše nahrávalo do karet Alysse Thomas, která v této čtvrtině dosáhla na double-double za body a doskoky.

Poslední desetiminutovka se dohrávala z povinnosti. ZVVZ USK Praha zůstalo věrné svojí hře z předešlých čtvrtin a KP Brno, i když se snažilo překonat obranu domácích, tak furt nebylo schopné najít cestu, jak častěji skórovat.

Dnešní zápas se podařil výše zmíněné Alysse Thomas, ale i Teje Oblak, která nastřádala 10 asistencí. Nejlepší střelkyní zápasu byla Brionna Jones, ta stihla 23 bodů za 29 minut.

ZVVZ USK Praha – KP Brno 95:52 (28:11, 23:17, 21:14, 23:10)

Body ZVVZ USK Praha:
Jones 23 (7 dosk.), Thomas 22 (11 dosk.), Režan 14 (7 dosk.), Ouviňa a Voráčková po 7, Šípová 6, Elhotová 5, Vukosavljević 4, Oblak 4 (10 as.), Sklenářová 3