O krok blíže k finále ŽBL

30.3.2019
Basketbalistky ZVVZ USK Praha dnes odehrály druhé kolo semifinále Ženské basketbalové ligy. Na Hradecké palubovce je nečekalo nic lehkého, ale díky bodovému odskoku z první poloviny přivážejí vítězství a o postupu do finále tak mohou rozhodnout už v příštím utkání.

Sokol Nilfisk Hradec Králové – ZVVZ USK Praha – 70:86 (13:23, 15:25, 18:18, 24:20)

Dnes od 16 hodin nastoupily Pražanky do druhého kola semifinálových bojů na palubovce Hradce Králové. Do základu nastoupila pětice Hanušová, Oblak, Elhotová Kateřina, Thomas a Ayayi. Pražanky si v první čtvrtině vytvořily hlavně díky úspěšné střelbě desetibodový náskok. Pod košem dělala domácím hráčkám problémy Isabelle Harrison, která po doskocích sbírala fauly, které následně trestala trestnými hody. I ve druhé čtvrtině přidaly Pražanky na své konto dalších deset bodů k dobru a do druhého poločasu tak šly s 20 bodovým rozdílem. Třetí čtvrtinu ale domácí hráčky zlepšily obranu a v útoku proměňovaly střely a Pražanky si tak o další body utéct nenechaly. Do poslední čtvrtiny ještě Hradecké Lvice nastoupily s bojovností, a díky úspěšné střelbě z delší vzdálenosti tak ještě stahovaly bod po bodu bodový náskok z prvního poločasu. Do konce utkání se jim ale povedlo přestříleti USK pouze o 4 body, a tak si Pražanky z druhého semifinále vezou další vítězství.

Basketbalistky ZVVZ USK Praha tak vedou 2:0 a domácím zápasem mohou semifinálovou sérii ukončit. Třetí zápas se odehraje v úterý 2. 4. 2019 od 18 hodin ve SH Královka.

Body ZVVZ USK Praha: Harrison 23, Elhotová Kat. 15, Thomas 13, Elhotová Kar. 11, Ayayi 9, Vyoralová 8, Hanušová 7