Slovanku porážíme o 67 bodů

20.1.2017
Dnes se odehrálo 18. kolo Ženské basketbalové ligy od 17:30 ve SH Královka. Toto utkání, je počítáno jako venkovní zápas pro hráčky ZVVZ USK Praha. Po domluvě s kluby se utkání odehrálo na domácí palubovce Pražanek. Slovanka se v tabulce nachází na desátém místě s bilancí 3 výhry a 14 porážek.

Slovanka MB - ZVVZ USK Praha - 41:108 (12:26, 10:30, 7:24, 12:28)

Trenérka Natalia Hejková nechala v tomto zápase sedět opory družstva Sonju Petrović, Martu Xargay, Candice Dupree a Terezu Vyoralovou a dala prostor méně hrajícím a mladým hráčkám. Do zápasu vstoupila pětice Elhotová Karolína, Anete Steinberga, Laia Palau, Kia Vaugn a Alena Hanušová. Utkání zahájila dvoubodovou střelou z podkoše Anete Steinberga. V úvodu utkání hráčky z Mladé Boleslavi ztrácely míče a Pražanky toho v útoku následně využívaly. Po bodové šňůře hráček ZVVZ USK Praha 11:0, se až ve 4. minutě utkání dokázala trefit hráčka Slovanky MB Patricia Gallasová. Do druhé čtvrtiny tak hráčky ZVVZ USK Praha nastupovaly se 14 bodovým rozdílem. Druhou čtvrtinu zahájila střelou za dva body Aneta Mainclová. Hráčky USK bodovaly především z pozic v blízkosti koše. Oba dva týmy hrály velmi důrazně do koše, a tak v páté minutě druhé čtvrtiny už byly fauly na obou stranách 5:5 a po každém faulu se střílely trestné hody. Pražanky svou těsnou obranou donutily hráčky Slovanky k chybám, a po ziscích tak hrály rychlé protiútoky. V poslední minutě navýšily hráčky z Královky ještě skóre o dalších 5 bodů a poločasové skóre tak ukazovalo 22:56. Do druhé poloviny utkání nastoupily Pražanky v následující sestavě: Steinberga, Palau, Hanušová, Burgrová a Voráčková. První dva body dala po nájezdu Veronika Voráčková. Poté následoval hned rychlý protiútok zakončený Ilonou Burgrovou, hned potom další protiútok zakončený Alenou Hanušovou a do třetice u zakončení byla opět Veronika Voráčková. Třetí čtvrtinu tak naše hráčky doslova zdobily hru rychlými protiútoky, kdy se hráčky Mladé Boleslavi po svých ztrátách nestačily vracet do obrany. Třetí čtvrtina tak skončila rozdílem 17 bodů, 7:24. V poslední čtvrtině se diváci těšily, až Pražanky překročí 100 bodovou hranici, což se podařilo Karolíně Elhotové v 8. minutě hrací doby. Pražanky ještě za poslední dvě minuty stihly nastřílet 8 bodů a utkání tak skončilo 41:108. Nejlepší střelkyní celého utkání se stala Anete Steinberga, která soupeřům nastřílela bodů 21 a ještě si připsala 7 doskoků.

Body ZVVZ USK Praha: Steinberga 21, Elhotová Kar. 19, Burgrová, Voráčková 15, Mainclová 13, Hanušová 8, Šípová Ter. 7, Krejzová 6, Palau, Vaughn 2

Jan Devátý, trenér Slovanky MB:
"Určitě jednoznačné utkání od začátku až do samého konce, jako ostatně každé utkání v lize s celkem ZVVZ USK Praha.Pro naše převážně mladší hráčky, to byla zkušenost. Ja si myslim, že jsme se snažili až do samého konce, bohužel do utkání jsme nastoupili v omezené sestavě. I tým USK nebyl komplet, my jsme hráli se čtyřmi juniorkami, kterě musí hrát i o víkendu dvě utkání takže nic jednoduchého a já přeju jen domácímu celku úspěch v Evropské lize a gratuluju."

Natalia Hejková: "Nechali jsme oddychnout hráčky, které jsou vytížené v Evropské lize plus zraněná Vyoralová, takže velký a obrovský prostor dostaly mladé hráčky a i tak to skončilo vysokým rozdílem."

Karolína Elhotová: "Myslím, že jsme odvedly dobrý výkon. Zahrály si všechny hráčky ze soupisky a za to jsem moc ráda. Jinak jsme dnes hrály proti výrazně slabšímu týmu a i tak holky odvedly dobrý výkon. A jsem celkově spokojená s našim výkonem."

Další utkání čeká hráčky ZVVZ USK Praha v Evropské lize a to 25. ledna 2017 ve SH Královka od 19 hodin. Hráčky přivítají soupeře z Turecka - Mersin Buyuksehir. Přijďte holky podpořit k dalšímu vítězství v Eurolize.