Pozor, v pátek hrajeme doma

19.1.2017
Basketbalové utkání mezi Slovankou MB a týmem ZVVZ USK Praha se mimořádně odehraje ve sportovní hale Královka již tento pátek. První utkání mezi týmy se odehrálo v rámci propagace basketbalu v nové hale Věry Čáslavské v Černošicích, kde před zaplněnou halou hráčky ZVVZ USK Praha zvítězily.

18. kolo přináší první tým tabulky proti celku, který je na desáté příčce. Basketbalistky se dnes vracejí z euroligové zápasu z Krakowa, kde včera zvítězily. "Zase vezeme důležité vítězství od soupeře. 90 bodů na soupeřově palubovce je fajnový výsledek. Včera hrály všechny hráčky soupisky, tak to mě velmi těší. I když jsme se musely potýkat se zraněními, tak jsme tento důležitý zápas zvládly s přehledem," řekla po včerejším utkání trenérka českých mistryň. Autorka 27 bodů Sonja Petrović po utkání řekla. „Včerejší zápas byl mnohem těžší, než jak naznačuje výsledek. Jelikož jsme měly zraněné hráčky tak nám i toto vítězství sebralo hodně energie. Na druhou stranu je pozitivní, že jsme se dostaly opět do zápasového rytmu jako před Vánoci a to je velmi důležité pro další zápasy s těžšími soupeři."

Předehrávka 18. kola ŽBL začne od 17.30 ve sportovní hale Královka. Přijďte se podívat na český basketbal a podpořit domácí hráčky.