Na Královce přidáváme druhý bod

26.4.2024
Skvělá atmosféra v hale Královka doprovázela třetí finálové utkání mezi ZVVZ USK Praha a brněnskými Žabinami. Svěřenkyně Natálie Hejkové si za podpory svých fanoušků došly v dnešním utkání pro vítězství 83:61 a vedou tak ve finálové sérii 2:1.

Za stavu 1:1 šly hráčky USK a Žabin do dnešního duelu. Na obou týmech bylo tak vidět, že tento zápas je velmi důležitým. V první čtvrtině se tak oba celky neustále přetahovaly o vedení a držely se maximálně na rozdíl jednoho koše. První čtvrtina v tomto od začátku vypjatém duelu skončila remízou 15:15. V úvodu druhé čtvrtiny ve správnou chvíli trefila svou první trojku v zápase Gabriela Andělová, která odstartovala osmibodovou šňůru pro USK. Pražanky se dostaly do tempa a jejich zlepšená obrana dělala brněnským hráčkám problém, na což reagoval trenér Viktor Pruša oddechovým časem. Domácí celek byl ale v laufu a po koši Maríi Conde to bylo již o patnáct bodů. Plná hala Královka hnala ZVVZ USK Praha kupředu a k zisku druhého finálového bodu.

Poločasový program byl obohacen o krátké utkání, v kterém se střetly hráčky kategorie U12 z obou týmů. Tým USK Praha porazil v poločasovém minifinále hráčky Žabin. Pro hráčky i diváky to však byla především zábava a zpříjemnění poločasové přestávky.

Druhý poločas pokračoval ve velkém tempu. Žabiny se snažily stáhnout bodové manko, což odmítla proměněnou tříbodovou střelou hned v úvodních minutách Ezi Magbegor a bodový náskok i za jejího přispění vyrostl na dvacet bodů. Tvrdý souboj na obou stranách hřiště to byl však stále. Hráčky ZVVZ USK Praha se snažily využívat stejně jako v přechozích duelech svou sílu pod košem. Po koši Emese Hof za stavu 54:35 si vzal trenér hostujícího celku oddechový čas. USK však stále neubíralo na aktivitě a po dalším koši z vymezeného území to bylo 62:36 pro domácí. Ani hráčky z Žabovřesk se nevzdávaly, a tak se snažily přitlačit na svěřenkyně Natálie Hejkové zónovým presem po celém hřišti. Nižší střelecká úspěšnost domácích v poslední desetiminutovce dovolila Brňankám snížit bodové manko a dostat se pod dvacetibodovou hranici. Po koši Elissy Cunane to bylo necelé čtyři minuty do konce utkání o čtrnáct bodů. V tu nejlepší chvíli však Ezi Magbegor trefila svou další trojku a vrátila tak do hry domácích větší klid.

Nejužitečnější hráčkou utkání byla Ezi Magbegor, která zaznamenala double-double za 22 bodů a 11 doskoků. Mezi dvouciferné střelkyně se zapsaly z domácího týmu také María Conde (19 b.) a Emese Hof (14 b.).

Finálová série pokračuje již tuto v neděli od 17:00 v hale Rosnička.

ZVVZ USK Praha – Žabiny Brno 83:61 (15:15, 27:15, 24:11, 17:20)

Magbegor 22, Conde 19, Hof 14, Ayayi 9, Cazorla a Andělová 6, Přibylová 3, Voráčková a Šípová 2