Ohlédnutí za bronzovým final four

15.4.2024
Pět let čekal tým ZVVZ USK Praha na medaili v ženské Eurolize a to čekání je od včerejšího utkání u konce. Po skvělém výkonu v utkání o třetí místo proti CBK Mersin to konečně „cinklo“ a celý klub se může radovat z bronzových medailí.

Během Final Four byly na straně USK k vidění dvě odlišná utkání, jak řekla na pozápasové tiskové konferenci trenérka Natália Hejková. V neděli to však bylo to USK, které známe z celého průběhu letošní sezóny. Od úvodního rozskoku předváděly hráčky na palubovce skvělý výkon a až na mírné zaváhání ve třetí čtvrtině si šly jednoznačně pro vítězství. Po pátečním smutku, tak na hráčky čeká veselá cesta domů.

Během Final Four došlo také k udělení individuálních ocenění. V Mersinské státní opeře se tak v sobotu rozdělovaly ceny za nejužitečnější hráčku nebo například nejlepší akci sezóny. Do hlasování se zapojily trenéři, kapitánky, vybraní novináři a také fanoušci. Součástí akce bylo také vyhlášení dvou nejlepších týmů Euroligy. Každý tým se skládal z pětice hráček. Do prvního týmu byla vybrána Ezi Magbegor a do druhého Valériane Ayayi. Oceněným hráčkám gratulujeme!

Euroligový titul obhájil tým Fenerbahce Alagoz Holding, který se řadil k největším favoritům. Již od začátku sezóny ukazoval tento turecký celek jaké má v letošním ročníku ambice. Základní skupinu zakončil na prvním místě a v play-off postoupil jako jediný tým už po dvou odehraných utkáních. V semifinále si poradil se svým rivalem CBK Mersin a finále opanoval ve velkém stylu, když porazil Villeneuve vysoko 106:73.

Teď se USK bude soustředit na finále domácí Chance ŽBL, které odstartuje již tuto sobotu na palubovce mistryň z Královky. Série je hraná na tři vítězná utkání a vstupenky na domácí utkání USK si můžete zakoupit v síti Ticketportal.