Preview: CBK Mersin

13.4.2024
Včerejší vítězství Fenerbahce Alagoz Holding v druhém semifinálovém utkání znamená, že se hráčky ZVVZ USK Praha utkají v boji o bronzovou medaili s tureckým týmem Cukurova Basketbol Mersin. Úvodní rozskok je zítra naplánován na 15:00 středoevropského času a je možné ho sledovat na ČT Sport Plus.

Druhé semifinále bylo ve znamení tureckého derby a jednalo se o další vyrovnaný zápas až do posledních minut. Utkání bylo plné zvratů. Silnější v koncovce byl však obhájce titulu z Istanbulu, kterému se ve správnou chvíli střelecky zadařilo.

USK se v letošním ročníku Euroligy střetlo s týmem CBK Mersin již dvakrát, a to v obou případech v základní části. Oba celky patřily ve skupině B k favoritům. Byly to však Pražanky, které dokázaly Mersin porazit doma i venku a následně postoupit do play-off z prvního místa.

První vzájemné utkání bylo v hale Královka vyrovnané až do konce. Necelé čtyři minuty do konce utkání USK trefilo dvě trojky v řadě a ve skvělé atmosféře si došlo pro výhru 71:67. O dva měsíce později se týmy střetly v Mersinu, v dějišti letošního Final Four. Utkání mělo však už jiný vývoj. Mersin se nedokázal popasovat s kvalitní obranou USK a problém jim dělala i aktivita na útočném doskoku. USK tak zakončilo základní skupinu výhrou 77:56.

Zítra se týmy střetnou potřetí v sezóně. Fanděte na dálku a sledujte utkání o 3. místo na ČT Sport Plus.