Preview: Villeneuve d Ascq LM

10.4.2024
Již za dva dny se v mersinské víceúčelové aréně rozehraje Final Four euroligové sezóny 2023/2024. Jako první vstoupí do závěrečného turnaje sezóny tým ZVVZ USK Praha, který na turecké půdě vyzve francouzský Villeneuve. Úvodní rozskok je na plánu v 15:00 středoevropského času a utkání bude možné sledovat na kanále ČT Sport. Přímý přenos začíná v 14:50.

Třetí rok za sebou postoupily svěřenkyně Natálie Hejkové do Final Four.  Předchozí dvě účasti nedopadly však podle jejich představ, což budou chtít hráčky ZVVZ USK Praha tento týden v Mersinu změnit. V základní části i v play off si vedly skvěle. V cestě jim teď bude stát Villeneuve d’Ascq, který se po pomalejším rozjezdu probojoval do vyřazovací části soutěže a následně i do svého prvního Final Four.

Oba týmy se velmi dobře znají ze základní části soutěže a vzájemná bilance 1-1 ukazuje, že půjde o velmi zajímavé utkání. V hale Královka se od začátku ukazovalo, že se bude jednat o velmi silově náročné utkání. I když mělo USK ve většině času malý bodový náskok, tak se Villeneuve dokázalo stále držet nebezpečně v kontaktu. Ve druhém poločase však excelovala na obou stranách hřiště Nyara Sabally a ve svém prvním domácím euroligovém utkání napomohla tehdy ke třetí výhře v řadě. Utkání ve Francii bylo však úplně jiné. Na lavičce bez hlavní trenérky Natálie Hejkové a jejího asistenta Martina Pospíšila. Na palubovce pak například bez opory Maríi Conde. USK se trápilo hlavně střelecky a přes snahu hráček a zlepšeného druhého poločasu si USK odvezlo z Francie druhou porážku v sezóně. Play-off následně odehrály oba celky na tři utkání. Pražanky hnala dopředu atmosféra v zaplněné hale Královka, kde si připsaly obě výhry potřebné k postupu. Porážka připsala na hřišti soupeře stejně tak jako v případě Villeneuve. I tento francouzský tým si připsal porážku na hřišti soupeře z Maďarska. Následně však vydřel před domácím publikem výhru o čtyři body a o týden později na palubovce DVTK Hun-Therm zachoval před hlučným publikem chladnou hlavu a postoupil do prvního Final Four v historii celého klubu.

V pátek tak čeká tým ZVVZ USK Praha utkání, kdy půjde o vše. Fanděte na dálku a sledujte utkání na ČT Sport.