Final Four za rohem

8.4.2024
Už za čtyři dny odstartuje vrchol ženské euroligové sezóny 2023/2024. Výkonný výbor FIBA vybral pro dějiště Final Four turecký Mersin a tento závěrečný turnaj se odehraje od pátku do neděle, kdy jsou na plánu nejdříve semifinálová utkání a následně utkání o umístění.

Celé Final Four se uskuteční v Servet Tazegül Spor Salonu. Víceúčelové aréně, která nese jméno po olympijském vítězi v taekwondu Servetu Tazegülovi. Základní kámen pro výstavbu byl položen v roce 2012 a s kapacitou 7 500 diváků se tato krytá hala řadí mezi největší v Turecku. Turnaje se zúčastní 4 nejlepší týmy v Evropě a celkem 17 různých národností.

Harmonogram turnaje je následovný. V pátek se odehrají semifinálová utkání, kdy se nejdříve do hry dostanou právě svěřenkyně Natálie Hejkové. Od 15:00 jim v cestě do vysněného finále bude stát nováček ze severu Francie. Konkrétně tým Villeneuve d’Ascq LM, který Vám blíže představíme už ve čtvrtek v preview. Následně bude na programu turecké derby mezi Fenerbahce Alagoz a CBK Mersin. Toto utkání je na plánu od 18:00 našeho času. Sobota pak bude ve znamení odpočinku a také speciální ceremonie, kdy se ve státní opeře v Mersinu uskuteční vyhlášení individuálních ocenění Euroligy. Naším želízkem v ohni bude na této akci Ezi Magbegor, která patří mezi finalistky o nejužitečnější hráčku a také obránkyni roku. Vyhlášení bude možné sledovat v sobotu 13.4 od 11:00 na YouTube kanále EuroLeague Women. V neděli pak přijde vyvrcholení celé euroligové sezóny 2023/2024. Nejdříve bude na programu zápas o bronz, který se uskuteční v 15:00 našeho času. O tři hodiny později se rozehraje v aréně zápas o titul, kde půjde o vše. Všechna utkání je možné sledovat na YouTube kanále EuroLeague Women.

Nakonec bychom chtělu přidat jeden tip pro fanoušky, co se chystají do Mersinu. Jde o historické město s bohatou kulturou a zvyky. Při návštěvě by byla škoda neochutnat místní pochutiny. Vyzkoušejte místní delikatesu zvanou „cezire“. Jedná se o loupané vlašské ořechy obalené v mrkvové pastě. Určitě nebudete litovat.

Pro novinky a záběry ze zákulisí Final Four sledujte naše sociální sítě a webové stránky.