Postup do finále a 300. výhra v řadě

6.4.2024
Cíl byl pro svěřenkyně Natálie Hejkové v tomto utkání jasný. Vyhrát ve 3.kole semifinálové série proti Hradci a postoupit tím do finále Chance ŽBL, což se také Pražankám podařilo. Na domácí palubovce zvítězily 106:64 a připsaly si tak 300. výhru v řadě v nejvyšší ženské basketbalové soutěži.

Rozjezd měl však lepší Hradec Králové, když využil špatné střelecké úspěšnosti domácích a šel do vedení 5:0. Větší bodovou šňůru však USK už nedovolilo a po koši Emese Hof ve 4. minutě utkání převzalo vedení v zápase. Tímto košem USK odstartovalo deseti bodovou šnůru, která byla důležitým aspektem pro vývoj utkání. Pražanky se snažily využít hlavně své síly pod košem. Za to Hradec sázel na rychlost svých hráček při hře 1 na 1 a rychlém přechodu na útočnou polovinu. Převaha domácích však byla vidět pod oběma koši a ve chvíli, kdy Veronika Voráčková přidala na své konto další dva body, tak byl bodový rozdíl již dvacet bodů a v následujících minutách ještě narůstal. Tempo hráček ZVVZ USK Praha ani v následujících minutách neustávalo a svěřenkyně Miroslava Volejníka se v útoku často uchylovaly k těžkým či dalekým střelám. Dokazuje to statistika, že za tři čtvrtiny hry vystřelily hradecké Lvice přes dvacet tříbodových pokusů. Náskok ZVVZ USK Praha i z tohoto důvodu v průběhu utkání narůstal a ve čtvrté čtvrtině se blížil opět ke stobodové hranici, kterou překonala tři minuty do konce utkání svou třetí trojkou Mariana Přibylová. Hráčky ZVVZ USK Praha si tak připsaly výhru 106:64. I ve třetím utkání této série měly hru zcela pod kontrolou a svým sebejistým výkonem si došly pro postup do finále.

Nejužitečnější hráčkou utkání byla v tomto jubilejním zápase Emese Hof, která si připsala 24 bodů, 9 doskoků a 2 zisky. Stejný počet bodů jako Emese zaznamenala také Ezi Magbegor. Svůj první double-double v této semifinálové sérii si pak připsala Nyara Sabally za 10 bodů a 11 doskoků.

ZVVZ USK Praha – Sokol Hradec Králové 106:64 (34:16, 26:17, 20:17, 26:14)

Magbegor a Hof 24, Přibylová a Conde 14, Sabally 10, Voráčková 9, Vyoralová 7, Šípová 4