Do Prahy s druhým bodem

4.4.2024
Druhý bod v semifinálové sérii přidaly dnes v podvečer hráčky ZVVZ USK Praha, když porazily domácí Sokol Hradec Králové 103:63. Pouze jediná výhra je tak dělí od postupu do finále Chance ŽBL. Příležitost budou mít svěřenkyně Natálie Hejkové hned v sobotu, kdy se od 15:00 rozehraje v hale Královka třetí utkání.

Úvod utkání se více vydařil hostujícímu USK, kdy díky dvěma rychlým košům Nyary Sabally vedl již 4:0. Německá reprezentantka nastoupila ve vyřazovací fázi Chance ŽBL poprvé v základní sestavě. Hradecké lvice se od začátku spíše střelecky trápilo a na obranné polovině si nedokázalo poradit s podkošovou sílou Pražanek. Okolo 5. minuty utkání se hra na obou stranách více vyrovnala a za stavu 20:13 z pohledu USK si trenérka Natália Hejková vzala oddechový čas. Svěřenkyně Miroslava Volejníka se začaly bodově více prosazovat, a to hlavně díky svým pivotkám a rychlým protiútokům. Úvod druhé desetiminutovky byl pak opět v režii USK a vedl k vytvoření dvouciferného náskoku. Pár bodů z náskoku se Hradci povedlo ještě ubrat. Na menší, než pěti bodový rozdíl se však Hradec nepřiblížil. Po trestných hodech Nyary Sabally za stavu 38:30 se Pražanky dostaly do tempa a vytvořily si pro svou druhou výhru zásadní bodový rozdíl. Rozjetému USK nedokázal Hradec odporovat a sám se dostával na útočné polovině do těžkých střeleckých pozic. Do šaten se tak šlo za stavu 55:38 pro ZVVZ USK Praha.  V druhém poločase svěřenkyně Natálie Hejkové zcela kontrolovaly vývoj utkání, když navyšovaly svůj výsledek bod po bodu. Ve třetí čtvrtině si vytvořily více než třiceti bodový rozdíl a na Hradci bylo vidět, že mu už docházejí síly. Pražankám se do konce utkání podařilo náskok ještě navýšit a také se jim povedlo překonat poprvé v sérii stobodovou hranici o což se postarala svými trestnými hody María Conde.

Nejužitečnější hráčkou utkání byla zcela jednoznačně Emese Hof, která se po dvouzápasové pauze vrátila do sestavy. Emese si připsala za necelých 22 minut hry 28 bodů, 10 doskoků, 3 zisky a 3 bloky. V semifinálové sérii si tak připsala svůj první double-double. Dalšími dvoucifernými střelkyněmi byla Veronika Voráčková (13 b.), Tereza Vyoralová (13 b.), Ezi Magbegor (12 b.) a Nyara Sabally (12 b.)

Sokol Hradec Králové – ZVVZ USK Praha 63:103 (21:28, 17:27, 13:30, 12:18)

Hof 28, Voráčková a Vyoralová 13, Magbegor a Sabally 12, Šípová 9, Conde 8, Přibylová 6, Cazorla 2