Vitězství a 1000 bodů Maríi Conde

17.3.2024
Poslední kolo nadstavbové části Chance ŽBL odehrály svěřenkyně Natálie Hejkové na domácí palubovce netradičně v neděli. Po přesvědčivém výkonu v prvním poločase si připisují výhru nad KP TANY Brno 81:52.

Hráčky ZVVZ USK Praha si hned v úvodních minutách dokázaly vytvořit osmibodový rozdíl, když svou aktivní obranou nutily Brňanky k těžkým střeleckým pokusům. První body KP TANY Brno zaznamenala ve 3. minutě utkání svou přesnou tříbodovou střelou Karolína Šotolová. Pražanky si však stále držely svůj náskok a nedovolily soupeřkám se nikterak bodově přiblížit. Ve chvíli, kdy Emese Hof přidala po skvělé přihrávce od Valériane Ayayi další dva body, tak byl náskok domácích již deset bodů. V dalších třech minutách se hráčky ZVVZ USK Praha nedokázaly prosadit. Hostující soupeřky však tohoto bodového výpadku nedokázaly využít a snížit své manko. V úvodu druhé čtvrtiny snížila Petra Malíková svou trojkou na osm bodů. Proměněnými trestnými hody si USK dokázalo vzít zpět svůj dvouciferný bodový náskok. I kvůli špatnému návratu do obrany se domácím nedařilo si vytvořit větší náskok a zcela se od soupeře bodově odtrhnout. Na to zareagovala domácí trenérka Natália Hejková oddechovým časem a tento time-out splnil svůj účel. Její svěřenkyně zlepšily svou hru na obou polovinách hřiště a ve chvíli, kdy Maite Cazorla proměnila oba trestné hody, tak bylo skóre již 47:26 pro domácí. Do konce poločasu dokázaly svěřenkyně Natálie Hejkové přidat ještě dalších pět bodů. V úvodu druhého dějství si domácí držely více než dvacetibodový náskok, který bod po bodu navyšovaly až na hranici třiceti bodů, a to hlavně díky dobrému „spacingu“ v útoku a agresivnější obraně. Hráčky ZVVZ USK Praha tak zcela kontrolovaly vývoj tohoto utkání. KP TANY Brno ve čtvrté čtvrtině chtělo ještě zabojovat o dobrý výsledek a bodově drželo s Pražankami krok, za což mohla i nižší střelecká úspěšnost domácích. Vyrovnaná poslední čtvrtina však nic na výsledku utkání nezměnila a díky nekompromisní první polovině utkání USK vítězí 81:52.

Nejužitečnější hráčkou utkání byla María Conde, která zaznamenala 21 bodů, 2 doskoky, 3 asistence a 4 zisky. V tomto zápase se stala nejlepší střelkyní a zároveň překonala hranici 1000 vstřelených bodů v ženské basketbalové lize.

Další domácí utkání čeká hráčky ZVVZ USK Praha hned ve čtvrtek 21.03. v 18:00, kdy se rozeběhne čtvrtfinálová série proti týmu KARA Trutnov, který si včerejší výhrou proti DSK Basketball Brandýs zajistil 8. místo v tabulce a místo v play-off.

ZVVZ USK Praha – KP TANY Brno 81:52 (23:12, 29:14, 17:14, 12:12)

Conde 21, Hof 15, Voráčková 13, Magbegor 10, Ayayi 6, Šípová a Vyoralová 5, Cazorla, Přibylová a Andělová po 2