Z Hradce s vítězstvím

13.3.2024
V Hradci Králové odehrály dnes v podvečer hráčky ZVVZ USK Praha 4. kolo skupiny A v rámci Chance ŽBL. I v užší sestavě Pražanky potvrdily roli favorita a vítězí 87:53. Další kolo v rámci skupiny A odehrají hráčky ZVVZ USK Praha v neděli od 18:00 na domácí palubovce, kde vyzvou KP TANY Brno.

Skóre utkání otevřela střelou za dva body Maite Cazorla. Hradecké Lvice dokázaly však hned reagovat snížením. Úvodní minuty byly tak bodově velmi vyrovnané. Hráčky ZVVZ USK Praha trápilo hlavně proměňování střeleckých příležitostí, čímž dovolily Hradci držet krok. V druhé polovině první desetiminutovky si však hráčky ZVVZ USK Praha dokázaly, díky zlepšené střelecké úspěšnosti, vytvořit dvouciferný bodový náskok. Ten se nadále snažily bod po bodu zvyšovat, i když se Lvice snažily držet v kontaktu. Už na konci prvního poločasu si hostující hráčky dokázaly vytvořit výrazný náskok. Do druhého poločasu tak vstoupily svěřenkyně Natálie Hejkové ve velké pohodě. Nacházely se ve volných pozicích a s větší úspěšností tyto šance proměňovaly. Ve chvíli, kdy Ezi Magbegor přidala na své konto další dva body, tak byl bodový rozdíl ve skóre již 31 bodů. Čím více se utkání blížilo ke konci, tím více se Hradec dopouštěl na útočné polovině chyb. Pražanky těchto ztrát využívaly k rychlému přechodu a k řešení přesilových situací. Využívaly také výškové převahy, kterou na palubovce po celou dobu utkání měly.

Nejužitečnější hráčkou utkání byla Valériane Ayayi, která zaznamenala 16 bodů, 6 doskoků, 7 asistencí, 3 zisky a 1 blok. Nejlepšími střelkyněmi pak byly Ezi Magbegor a Emese Hof, které daly shodně 17 bodů.

Sokol Hradec Králové – ZVVZ USK Praha 53:87 (11:21, 6:19, 15:28, 21:19)

Magbegor a Hof 17, Ayayi 16, Šípová 13, Voráčková 9, Přibylová 6, Andělová 4, Petlanová 3, Cazorla 2