Final Four bude hostit Mersin

12.3.2024
Dějištěm Final Four Euroligy v sezóně 2023/2024 bude Mersin. Závěrečný turnaj se tak po roční odmlce vrací do Turecka, kde ho v roce 2022 hostil Istanbul a tým Fenerbahce Alagoz Holding. Letos tak bude mít výhodu domácího prostředí Cukurova Basketbol Mersin.

Final Four se uskuteční v Servet Tazegul aréně v termínu od 12. do 14. dubna. Vedle domácího Mersinu a ZVVZ USK Praha se turnaje zúčastní ještě francouzský Villeneuve dAscq LM a Fenerbahce Alagoz Holding. Největší zkušenosti s finálovými účastmi má z této čtveřice ZVVZ USK Praha a Fenerbahce Alagoz Holding, kteří se od roku 2015 zúčastnily shodně šesti finálových turnajů. Řadí se tak po bok ruského Jekatěrinburgu, který se Final Four zúčastnil také 6x. Žádný jiný tým se nedokázal kvalifikovat na Final Four tolikrát jako tato zmíněná trojice.

Systém letošního Final Four je následovný. V pátek jsou na programu semifinálová utkání. První semifinálovou dvojicí je Fenerbahce a Mersin. K vidění tak bude turecké derby. Druhou semifinálovou dvojici tvoří ZVVZ USK Praha a nováček ve Final Four Villeneuve dAscq LM. V neděli pak poražené týmy čeká zápas o 3. místo a ty vítězné čeká finále. Časy jednotlivých utkání ještě nejsou známy.

Pro další informace sledujte naše sociální sítě a webové stránky.