Vítězný týden pokračuje

9.3.2024
Druhé utkání nadstavbové části odehrály svěřenkyně Natálie Hejkové na domácí půdě proti brněnským Žabinám. Utkání to bylo od úvodu velmi vyrovnané. V poslední čtvrtině však hráčky ZVVZ USK Praha i díky aktivnější obraně získaly bodový náskok, který do konce utkání již nepustily. Utkání tak končí výhrou Pražanek 86:68.

Skóre sobotního utkání otevřela po skvěle rozehraném rozskoku Veronika Voráčková. Následně si hráčky ZVVZ USK Praha dokázaly v každém útoku vytvořit šanci na skórování, což vedlo k vytvoření náskoku 7:0. Oproti tomu Žabiny se nemohly vůbec prosadit. První body zaznamenala až na konci 3. minuty Petra Záplatová. Tento koš však brněnské hráčky nakopl až k vedení 12:9. Následně byly na obou stranách hřiště k vidění nevynucené ztráty a hra se vyrovnala. Týmy se každým košem přetahovaly o vedení a do druhé čtvrtiny šly hráčky ZVVZ USK Praha se ztrátou jednoho bodu. Bodové manko se v úvodu druhé desetiminutovky ještě navýšilo, když se USK nedokázalo v prvních minutách bodově prosadit. Stav korigovala až Gabriela Andělová, která svou tříbodovou střelou snížila na 25:28 z pohledu USK. I nadále se však Žabinám dařilo držet vedení. Ve chvíli, kdy María Conde svou střelou z odskoku snížila na rozdíl jediného bodu, tak si hostující trenér Viktor Pruša vzal oddechový čas. Ten však pomohl spíše domácím hráčkám, jelikož se dostaly po trojce Veroniky Voráčkové do vedení 36:34. Trenér hostujících reagoval na vedení Pražanek kombinovanou obranou, které se i přes to dostávaly do šancí. Tyto šance však proměňovaly s nízkou úspěšností, a tak se dostaly Žabiny opět do vedení, a dokonce o pět bodů. V úvodu druhého poločasu domácí hráčky tuto ztrátu hned smazaly a na palubovce byl tak viděn opět vyrovnaný souboj na obou stranách hřiště. Po oddechovém čase trenérky Natálie Hejkové přidaly její svěřenkyně na agresivitě v obraně, což přinášelo nevynucené ztráty hostujících. V obraně měnily Žabiny svou obranu z osobní na zónovu a snažily se tak znepříjemnit útok domácím. Ty se i přes tyto změny dokázaly ke konci třetí čtvrtiny díky aktivní obraně bodově odtrhnout a vytvořit si šestibodový náskok. Ve chvíli, kdy Maite Cazorla proměnila svou tříbodovou střelu, tak vedlo domácí USK již dvouciferným rozdílem. Brněnské hráčky si nedokázaly poradit s aktivní týmovou obranou USK a ve chvíli, kdy Veronika Voráčková svou střelou navýšila náskok na 12 bodů, tak Viktor Pruša opět sáhl po oddechovém čase. USK se však už dostalo do tempa a tento zápas už nehodlalo pustit, a tak si svěřenkyně Natálie Hejkové připisují výhru 86:68.

Nejužitečnější hráčkou utkání byla Ezi Magbegor, která si připsala double-double za 19 bodů, 13 doskoků, 3 asistence a 1 ztrátu. Mezi dvouciferné střelkyně se pak zapsala i Veronika Voráčková (14 b.), María Conde (14 b.) a Emese Hof (14 b.).

ZVVZ USK Praha – Žabiny Brno 86:68 (23:24, 19:21, 22:13, 22:10)

Magbegor 19, Conde, Hof a Voráčková po 14, Vyoralová 9, Ayayi a Cazorla po 8