Druhá čtvrtina rozhodla

2.3.2024
Nadstavbovou část Chance ŽBL začaly svěřenkyně Natálie Hejkové dnes v podvečer na palubovce BLK Slavia Praha. Po zcela dominantní druhé a čtvrté čtvrtině vyhrávají v SA Rokytka 105:44.

Skóre utkání otevřela po úvodním rozskoku María Conde a tým se rychle dostal do vedení. Hráčky ZVVZ USK Praha se snažily o rychlý přechod na útočnou polovinu a vytváření přesilových situací. To se jim v prvním poločase dařilo. Tuto snahu podpořily také na útočném doskoku a v prvních minutách si dokázaly vytvořit osmibodový náskok. Na to zareagoval trenér Medvedský oddechovým časem a Slávistkám tato minutová pauza pomohla, když dokázaly snížit na 13:10 pro hostující celek. I v dalších minutách byla Slavie stále v bodovém kontaktu a hráčkám ZVVZ USK Praha se nedařilo více poodskočit. První čtvrtina tak skončila 25:20 pro USK. V úvodu druhé čtvrtiny se domácí celek dopustil několika ztrát a přes pět minut nevstřelil ani jeden bod. Hráčky ZVVZ USK Praha tohoto střeleckého výpadku využily a vytvořily si více než dvacetibodový náskok. Od té doby hrály hráčky ZVVZ USK Praha ve velké pohodě a bod po bodu navyšovaly svůj náskok. I v druhém poločase si USK hrálo svou hru a nedalo Slavii šanci k výraznému snížení. Ke konci druhé čtvrtiny se Slávistkám podařilo snížit manko na 30 bodů. Ve čtvrté čtvrtině však USK svůj bodový náskok navýšilo až na 61 bodů, když nedovolilo hráčkám Slavie vstřelit za 10 minut ani jeden bod.

Nejužitečnější hráčkou utkání byla Veronika Voráčková, která zapsala double-double za 11 bodů a 13 doskoků. Přidala k tomu ještě 7 asistencí, 2 zisky a 1 blok. Nejlepší střelkyní byla pak Valériane Ayayi, která dala zaznamenala 17 bodů. K tomu dala 4 doskoky, 3 zisky a 1 blok.

Hráčky ZVVZ USK Praha mají před sebou perný týden, kdy je čeká nejdříve ve středu rozhodující duel čtvrtfinálové série proti Beretta Famila Schio a v sobotu pak další utkání v rámci skupiny A. To odehraje tým příští sobotu od 17:00 na domácí palubovce, kde vyzve Žabiny Brno.

BLK Slavia Praha – ZVVZ USK Praha 44:105 (20:25, 5:33, 19:16, 0:31)

Ayayi 17, Magbegor 14, Andělová 12, Voráčková 11, Cazorla a Hof 10, Šípová 8, Petlanová 7, Přibylová a Conde po 6, Vyoralová 4