V základní části stoprocentní

24.2.2024
Poslední ligové utkání v rámci základní části Chance ŽBL odehrály dnes v podvečer hráčky ZVVZ USK Praha proti třetímu celku tabulky. V hale Vodova nastoupily k dohrávce 9. kola a jejím soupeřem byl tým KP TANY Brno. Pro fanoušky ve velmi zajímavém utkání vítězí USK 89:64.

Skóre utkání otevřela přesnou střelou za dva body Tereza Vyoralová a v dalším útoku po útočném doskoku přidala další dva body Emese Hof. USK tak díky dobrému vstupu vedlo již 4:0. Hráčky KP TANY Brno však následně využily nepřesných střel hostujících a držely s mistryněmi bodově krok. USK se snažilo využívat výškovou a silovou převahu pod košem, s čímž si brněnské hráčky nedokázaly úplně poradit a bod po bodu si vytvářely náskok a po proměněném trestném hodu Valériane Ayayi byl stav 27:20 pro hostující celek. V úvodu druhé čtvrtiny Pražanky využily neproměněných šancí soupeře a zvýšily náskok na dvouciferný počet. Díky následným chybám v útoku však hráčky KP TANY Brno opět dokázaly bodové manko snížit, a to v jednu chvíli až na pět bodů. Ke konci druhé čtvrtiny však USK aktivnější obranou a nepřesnými střelami soupeře získalo 14 bodové vedení. V úvodu druhého poločasu bylo na KP TANY Brno vidět, že se jen tak nevzdá a bude hrát do poslední minuty. Hráčky ZVVZ USK Praha však zabraly vždy v důležitou chvíli a nedovolily soupeřkám se dostat na rozdíl menší než 10 bodů. V bouřlivé atmosféře šly svěřenkyně Natálie Hejkové do čtvrté čtvrtiny za stavu 63:50. Poslední desetiminutovku otevřela proměněnou tříbodovou střelou Tereza Vyoralová, která se v tu chvíli dostala na 11 bodů. Hostující celek zvýšil svoji aktivitu na obranné polovině a nutil svěřenkyně Marcely Krämer do těžkých střeleckých pozic. Ve chvíli, kdy Mariana Přibylová proměnila svůj první koš, tak byl bodový náskok již 20 bodů. Do konce utkání si Pražanky vývoj utkání již pohlídaly a domů vezou další vítězství.

Nejužitečnější hráčkou utkání byla Emese Hof, která se zároveň stala nejlepší střelkyní utkání. Za necelých 22 minut Emese zaznamenala 17 bodů, 8 doskoků, 2 asistence, 2 bloky a 1 zisk.

Další zápasy v rámci Chance ŽBL odehrají hráčky ZVVZ USK Praha v další části soutěže, kterou je nadstavba. Informace o termínech utkání nadstavbové části Vám přineseme, co nejdříve na našich webových stránkách. 

KP TANY Brno – ZVVZ USK Praha 64:89 (20:27, 14:21, 16:15, 14:26)

Hof 17, Conde, Magbegor a Voráčková po 13, Vyoralová 11, Ayayi 8, Cazorla, Šípová a Andělová po 4, Přibylová 2