Úspěšný vstup do play-off

21.2.2024
V pražské hale Královka se dnes odehrálo 1. kolo čtvrtfinálové série Euroligy žen mezi týmem ZVVZ USK Praha a Beretta Famila Schio. Domácí hráčky po skvělém výkonu poráží před skvělým publikem italského soupeře 78:60 a ve čtvrtfinálové sérii vedou 1:0.

Domácí hráčky vstoupily do utkání jako vítr, když hned v úvodu utkání předvedly trojkovou smršť. Skóre utkání otevřela svou přesnou tříbodovou střelou Veronika Voráčková. V dalším útoku se  za tři body prosadila Maite Cazorla a tým vedl již 6:0. Následně Pražanky skvěle ubránily a po asistenci Teji Oblak se zpoza tříbodového oblouku prosadila Ezi Magbegor. Na palubovce bylo zřejmé, že svěřenkyně Natálie Hejkové přípravu nepodcenily a na ofenzívu Schia byly skvělé připraveny. Za stavu 9:2 pro ZVVZ USK Praha si vzal trenér hostujících Dikaioulakos oddechový čas. Pražanky time-out však nezastavil a když Veronika Voráčková přidala svůj osmý bod v zápase, tak bylo skóre utkání již 16:4 pro domácí. Schio bylo stále jak opařené. Italky často zakončovaly pod tlakem, dopouštěly se nevynucených ztrát v útoku a nedokázaly se tak bodově prosadit. Za to domácím se dařilo především ve střelbě za tři body, kdy hráčky za první čtvrtinu proměnily hned pět trojek ze sedmi pokusů. Vstup do druhé čtvrtiny nebyl však podle představ. Hráčky ZVVZ USK Praha se nedokázaly bodově prosadit a na obranné i útočné polovině se dopouštěly chyb. To dovolilo Schiu se vrátit do hry. Pět minut do konce prvního poločasu byl tak stav utkání 31:20 pro domácí. Svěřenkyně Natálie Hejkové se však dokázaly herně vzpamatovat a pohlídaly si svůj dvouciferný bodový náskok a tým tak šel do šaten za stavu 40:29 pro USK.

I ve druhém poločase se italský celek dlouho držel na rozdílu 11 bodů. Až ve chvíli, kdy Teja Oblak trefila další trojku, tak se bodové manko zvýšilo. Další proměněnou trojkou z ruk Veroniky Voráčkové šlo USK do vedení o 17 bodů a mohlo se zdát, že jsou domácí opět na koni. Italky se však nevzdávaly a v polovině třetí čtvrtiny dokázaly snížit na jednociferný bodový rozdíl. Italský soupeř se snažil dotáhnout bodové manko i změnou obranného systému na zónovou obranu. S ubývajícími minutami byla hra na obou stranách tvrdší a tvrdší, což dokazuje i množství odpískaných faulů. Hráčkám USK se však i nadále dařilo držet vytvořený náskok. Ve chvíli, kdy María Conde proměnila ve čtvrté čtvrtině svou střelu z odskoku, tak byl bodový rozdíl opět 20 bodů. Hráčky ZVVZ USK Praha hnala dopředu i skvělá atmosféra v hale Královka. I díky podpoře fanoušků dovedly hráčky ZVVZ USK Praha tento duel do zdárného konce.

2.kolo play off mezi ZVVZ USK Praha a Beretta Famila Schio je na plánu příští středu 28.2. na půdě soupeře. Úvodní rozskok je naplánován na 20:00 a utkání bude možné sledovat na YouTube.

 

ZVVZ USK Praha – Beretta Famila Schio 78:60 (25:8, 15:21, 23:14, 15:17)

Magbegor 15, Voráčková 14, Hof 10, Vyoralová 9, Conde 8, Ayayi 7, Cazorla a Oblak 6, Andělová 3