Od úvodu sebejistý výkon

16.2.2024
Druhé utkání v rámci Chance ŽBL čekalo v tomto týdnu hráčky ZVVZ USK Praha. Tentokrát je čekalo utkání 17. kola na palubovce Chomutova, kde tým potvrdil roli favorita a po kvalitním výkonu prodlužuje šňůru neporazitelnosti, když si připisuje výhru 108:37.

Skóre utkání otevřela na straně USK košem s faulem Valériane Ayayi. Od té chvíle si hostující hráčky začaly budovat náskok, jelikož se Levhartice nemohly v prvních minutách utkání vůbec prosadit. Za to Pražanky hrály ve velké pohodě, což dokazoval i fakt, že ve 3. minutě utkání vedly už dvouciferným rozdílem. V první čtvrtině se dařilo především Emese Hof, která za první čtvrtinu zapsala 12 bodů a 4 doskoky. Druhá čtvrtina začala ve stejném duchu. Svěřenkyně Natálie Hejkové díky předváděné hře zcela dominovaly na obou stranách palubovky. Za stavu 35:8 pro USK si vzal trenér domácích Pavel Staněk oddechový čas za účelem tuto bodovou smršť zastavit. Hráčky ZVVZ USK Praha tuto možnost však zcela odmítly, a i nadále byly velmi aktivní. V útoku se snažily hrát jednoduše, využívat přesilových situací a chodit na útočný doskok. To potvrzuje i fakt, že skoro polovinu bodů z celkového počtu tým skóroval z rychlých protiútoků. V obraně hráčky svou aktivitou nutily Levhartice k nevynuceným ztrátám. Do šaten se tak šlo za stavu 63:17 pro ZVVZ USK Praha. Druhý poločas se nesl ve stejném duchu. Ve chvíli, kdy Valériane Ayayi přidala další dva body tak byl bodový rozdíl již 50 bodů. Po tomto koši se oba týmy bodově na chvíli odmlčely. Zlomila to až po více než dvou minutách proměněnou tříbodovou střelou Gabriela Andělová a hráčky ZVVZ USK Praha začaly opět bod po bodu navyšovat svůj náskok. Levhartice nijak neodporovaly a hostující hráčky si tak sebejistým výkonem od úvodních minut zapsaly další výhru.

Nejužitečnější hráčkou utkání byla Emese Hof, která zatížila konto soupeře 29 body. K tomu přidala 12 doskoků, 3 zisky a 1 blok. Dalšími dvoucifernými střelkyněmi byly Teja Oblak (15 bodů, 5 doskoků, 5 asistencí, 1 blok), Gabriela Andělová (11 bodů, 3 asistence, 2 zisky), Tereza Vyoralová (11 bodů, 6 doskoků, 2 asistence, 2 zisky, 1 blok) a Veronika Šípová (11 bodů, 4 doskoky, 3 zisky).

Levhartice Chomutov – ZVVZ USK Praha 37:108 (6:26, 11:37, 6:26, 14:19)

Hof 29, Oblak 15, Andělová, Vyoralová a Šípová po 11, Conde a Ayayi po 9, Voráčková a Petlanová po 5, Cazorla 2, Přibylová 1