PO REPREZENTAČNÍ PAUZE PŘESVĚDČIVĚ

13.2.2024
Po reprezentační pauze čekala hráčky ZVVZ USK Praha dohrávka 7. kola Chance Ženské basketbalové ligy, v které se utkaly s týmem DSK Basketball Brandýs. Hostující USK vzalo utkání od začátku do svých rukou a v užší rotaci porazily brandýské basketbalistky 105:52. Další utkání v rámci Chance ŽBL odehrají Pražanky již tento pátek od 19:00 na půdě Levhartic z Chomutova.

Vstup do utkání se hráčkám USK velmi vydařil, když skóre utkání otevřela po svém koši z podkoše Tereza Vyoralová. Tým se dostal rychle do vedení a ve chvíli, kdy se Veronika Voráčková trefila za tři body, tak mělo USK již dvouciferný bodový náskok. Ten bod po bodu ještě do konce první čtvrtiny navyšovalo. Za stavu 21:7 si vzal domácí trenér Daniel Kurucz oddechový čas. Rozjeté USK to však nezastavilo a svěřenkyně Natálie Hejkové pokračovaly v navyšování bodového náskoku. Skvělý vstup do utkání potvrzuje 36 bodů vstřelených v prvních deseti minutách utkání. V druhé desetiminutovce se hra bodově více vyrovnala. Pražanky se však i nadále prezentovaly přesvědčivou hrou, předváděly hezké herní kombinace a vycházely hlavně z obrany, kdy díky ztrátám soupeře dokázaly v prvním poločase skórovat 21 bodů. I druhý poločas byl v režii hostujícího USK, když tým dokázal v každé čtvrtině svůj bodový náskok ještě navýšit a upevnit si svoje vítězství. Brandýsu v zápase uškodilo především 35 ztrát, kterých USK dokázalo využít.

Nejužitečnější hráčkou utkání byla Tereza Vyoralová, která vstřelila 30 bodů a k tomu přidala 6 doskoků, 3 asistence a 5 zisků. Sekundovala ji Emese Hof, která měla 25 bodů, 6 doskoků a 3 zisky. Dalšími dvoucifernými střelkyněmi na straně USK byla Gabriela Andělová (19 bodů, 6 doskoků, 5 asistencí a 4 zisky) a Veronika Voráčková (12 bodů, 6 doskoků, 3 asistence, 4 zisky).

DSK Basketball Brandýs – ZVVZ USK Praha 52:105 (12:36, 20:25, 7:21, 13:23)

Vyoralová 30, Hof 25, Andělová 19, Voráčková 12, Přibylová 8, Oblak 7, Petlanová a Šípová 2