U17 B dostaly lekci

11.2.2024
Výlet na Moravu

První 2 zápasy finálové skupiny U17B nás čekaly na Moravě a to v sobotu v Brně na Žabinách a v neděli v Olomouci. Prvně jsme jako bonus za dosavadní výsledky v této kategorii dostaly od klubu k dispozici minibus, tak že jsme cestovaly společně. 

Sobotní zápas na Žabinách začal zhurta, než jsme se rozkoukaly a zjistily jsme že soupeř nebude hrát "v rukavičkách", tak jsme prohrávaly 8:0, pak ale holky zabraly, rvaly se o každý míč, když už jsme se dostaly soupeři na dostřel, tak nás potrestal nějakou úspěšnou střelou z dálky. Nutno podotknout, že oba dny proti nám nastupovaly povetšinou holky o rok a 2 starší a my kromě jedné hráčky s týmem U15.Nakonec prohra o 12 bodů, ale pro holky do soutěže U15 výborná zkušenost.

V neděli v brzkých ranních hodinách jsme dostaly ještě větší lekci z efektivity od týmu Olomouce. Soupeř hrál dobře, dařila se mu střelba z dálky, nedokázaly jsme pokrýt rychlé nájezdy. Po vyjukané první čtvrtině, kterou jsme prohrály 27:7 se nám podařilo hru trochu zklidnit a pokrýt nájezdy soupeřek. I tak jsme nakonec prohrály vysoko 93:49, ale pro hráčky výborné srovnání, kdy v soutěži U15 vlastně kromě zápasů se Strakonicemi neměly v žádném zápase problémy, nyní si musely vyzkoušet i druhou stranu mince, kdy tahaly od začátku za kratší provaz a po celý zápas na ně byl tlak v obraně.