Základní skupina zakončena vítězstvím

30.1.2024
Poslední utkání skupiny B čekalo dnes v tureckém Mersinu tým ZVVZ USK Praha. Hráčky hostujícího celku potvrdily svou formu v základní fázi soutěže a připisují si výhru 77:56.

Skóre utkání otevřela proměněnými trestnými hody Valeriáne Ayayi. V následujícím útoku po její skvělé přihrávce přidala další dva body Ezi Magbegor a USK si vytvořilo mírný bodový náskok. Ten se Mersinu nedařilo snížit hlavně kvůli nízké úspěšnosti střelby. Ve chvíli, kdy hráčka domácího celku Williams proměnila koš s faulem a následně i jeden trestný hod, tak byl stav utkání 6:5 pro hráčky ZVVZ USK Praha. Ztráty na útočné polovině však stály USK vedení a Mersin se dostal do vedení 11:8. Týmy se přetahovaly o každý bod a vedení se několikrát prostřídalo. V posledních minutách první čtvrtiny bylo na koni USK a opět si začalo vytvářet mírný bodový náskok. To se týmu dařilo držet i během druhého dějství i přesto, že se turecký celek snažil o dorovnání. Střelecky se mu však v dané části utkání nedařilo. USK toho využilo a pomalu přebíralo otěže zápasu, na což navázalo i v druhém poločase. Základem po vytvoření většího bodového rozdílu byla kvalitní obrana a snaha o útočný doskok, která dávala týmu možnost dalších střeleckých pokusů. Tým se dokázal vypořádat i s těsnou a nepříjemnou obranou soupeře a do konce utkání si dokázal vývoj utkání pohlídat.

Nejužitečnější hráčkou byla na straně USK Maite Cazorla, která zapsala skvělých 11 asistencí, 9 bodů, 4 asistence a 1 doskok. Pod košem se dařilo oporám Ezi Magbegor i Emese Hof. Ezi zaznamenala 12 bodů, 9 doskoků, 1 asistenci a 4 bloky. Emese zapsala 7 bodů, 11 doskoků a 4 asistence.

Základní skupinu EuroLeague Women tak svěřenkyně Natálie Hejkové končí na 1. místě, kdy si z třinácti zápasů připsaly jedenáct výher a dvě porážky. Už je jisté, že se tým utká v play off z 4. týmem ze skupiny A. Kdo však tím soupeřem bude se dozvíme až po večerních utkáních, které začínají v 19:45.

Cukurova Basketbol Mersin – ZVVZ USK Praha 56:77 (20:25, 17:17, 10:22, 9:13)

Oblak 16, Magbegor 12, Sabally 11, Vyoralová 10, Cazorla 9, Conde 8, Hof 7, Ayayi 4, Andělová a Šípová 0