Preview: Virtus Segafredo Bologna

22.1.2024
Poslední dvě kola základní části EuroLeague Women mají před sebou svěřenkyně Natálie Hejkové. Ve středu 24.01. je od 19:00 čeká na domácí palubovce italský celek Virtus Segafredo Bologna.

V prvním vzájemném utkání se hráčkám ZVVZ USK Praha vydařil vstup do utkání, když ihned v úvodu zaznamenaly 11 bodů v řadě. Do poločasové přestávky se pak týmu podařilo bodový rozdíl ještě navýšit. V druhém poločase to pak bylo o udržení bodového rozdílu a pohlídání si vývoje zápasu. Nejužitečnější hráčkou utkání byla naše Ezi Magbegor, která dala 19 bodů a k tomu přidala 7 doskoků, 1 asistenci a 1 blok. Italský celek se v tomto utkání mohl opřít především o bývalou hráčku USK Ivanu Dojkić. Ta za necelých 35 minut zaznamenala 24 bodů, 2 doskoky, 1 asistenci a 1 zisk.

A jak si Bologna stála ve zbylých utkáních? Úvod soutěže je zastihl ve velmi dobré formě, kdy svěřenkyně trenéra Vincenta porazily Polkowice, Györ a Avenidu. Přemožitele našly až ve 4.kole, kdy utrpěly v zápase s Villeneuve porážku 78:62. Následovala reprezentační přestávka a ta týmu vůbec nepomohla. Bologna vypadla z formy a zapsala další čtyři porážky mezi kterými byla i ta s ZVVZ USK Praha. Výhra přišla až opět s maďarským Györem a začalo to vypadat, že Bologna chytila druhý dech. V důležitém zápase totiž porazila Avenidu a získala nad ní výhodu v boji o play off. Po Salamance pak hráčky italského celku dokázaly vrátit porážku i Villeneuve. Nad jejich síly byl ale druhý Mersin, který utkání odehrál už bez své opory Aliny Iagupové. Ta přestoupila do Valencie, která hraje skupinu A. Ve skupině B je Virtus Segafredo Bologna momentálně na 4. místě a bojuje o postup do play off.

Nejužitečnější hráčkou italského celku je v této sezóně Cecilia Zandalasini. 186 cm vysoká Italka průměrně zapisuje 13.8 bodu, 5.6 doskoku, 4.5. asistence a 1.4 zisku. Doplňuje jí již zmíněná Ivana Dojkić, která je nejlepší střelkyní svého týmu (15.8 bodů na zápas).

Přijďte podpořit hráčky ZVVZ USK Praha ve středu na Královku!