Preview: Villeneuve dAscq LM

15.1.2024
První cestování v novém roce čeká hráčky ZVVZ USK Praha již toto úterý. Cílovou destinací bude pro ně francouzské městečko Villeneuve dAscq, kde tým sehraje 12.kolo Euroleague Women. Název městečka zcela napoví jméno soupeře. Ve středu 17.01. se od 20.00 utká ZVVZ USK Praha s týmem Villeneuve dAscq LM.

První vzájemné utkání se odehrálo v hale Královka na konci října a skončilo 74:63 pro ZVVZ USK Praha. Zápas to byl od začátku vyrovnaný a až do posledních minut dramatický. Týmy se několikrát vystřídaly ve vedení a přetahovaly se o každý bod. Silnější koncovku mělo však domácí USK, které v posledních minutách vzalo vývoj zápasu zcela do svých rukou. Nejužitečnější hráčkou utkání byla Nyara Sabally, která se na domácí palubovce představila v Eurolize poprvé. Ve své premiéře zaznamenala 21 bodů a 8 doskoků. Nejužitečnější hráčkou na straně soupeře byla Shavonte Zellou, která za necelých 34 minut na palubovce zapsala 12 bodů, 5 doskoků, 3 asistence a 1 blok.

Ve skupině B je francouzský tým momentálně na 5. místě, když v 11 zápasech získal 17 bodů. V prvním utkání této sezóny přišla nejdříve dramatická výhra o jeden bod s Györem, po které však následovaly dvě porážky. Francouzský tým nejdříve nestačil na španělskou Avenidu a poté i na turecký Mersin. Chuť si spravil až při zápase s Bolognou. Třetí porážku z pěti zápasů si připsal v Praze proti USK. Po tomto zápase následovala reprezentační pauza, která Francouzkám očividně pomohla. Tým si od té doby připsal čtyři výhry a pouze jednu porážku. Prohru vrátil například i Mersinu a Salamance a ve zmíněných utkáních na palubovce dominoval.

Nejužitečnější hráčkou týmu ze země galského kohouta je Američanka Kennedy Burke, která průměrně zapisuje na zápas 14.5 bodu, 6.2 doskoku, 3.2 zisků a 2.5 asistencí. Sekunduje jí Kariata Diaby. Tato Francouzka má na zápas v průměru 12.6 bodů, 5.6 doskoků a 1.1 zisků.